SLITER I PALACE: Alexander Sørloth. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SLITER I PALACE: Alexander Sørloth. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Norge - Slovenia: 4 dager igjen

Frustrert Sørloth. Pådro seg managerens vrede

Roy Hodgson mener Crystal Palace kastet bort poeng mot Bournemouth på grunn av Sørloth. Nordmannen innrømmer frustrasjon over situasjonen i Premier League-klubben.

  • Norge – Slovenia, kl. 18 lørdag

STORO (Dagbladet): Alexander Sørloth (22) har fått en knalltøff start i Premier League-klubben Crystal Palace. På åtte kamper denne sesongen står han oppført med 81 minutter spilletid. Og målene har glimret med sitt fravær.

Selv da spissrivalen Christian Benteke ble skadet, viste det seg at Sørloth ikke sto først i køen.

- Jeg kan oppsummere situasjonen med ett ord: Det er ganske frustrerende, sier spissen om det som skjer på Selhurst Park i London.

22-åringen har nå sluttet seg til landslaget i Oslo. Lørdag venter Slovenia på Ullevaal stadion i Nations League. Tre dager seinere spiller Norge mot Bulgaria, også dette på Ullevaal.

NULL MÅL: Alexander Sørloth. Foto: NTB scanpix
NULL MÅL: Alexander Sørloth. Foto: NTB scanpix Vis mer

Norge åpnet Nations League med 2-0-seier over Kypros. Deretter gikk laget på 0-1-smell mot Bulgaria.

Frynsete selvtillit

Sørloth kommer til samlingen med frynsete selvtillit. Bildet er ganske annerledes sammenliknet med situasjonen i Midtjylland for ett år siden. Da bøttet spissen inn mål og ble hyllet som en helt i Danmark. Så god var han at han ble kjøpt av Crystal Palace i januar.

Summen skal ha vært 130 millioner kroner. Sørloth åpnet med å spille fire kamper forrige sesong. Men så fikk han muskelproblemer og ble satt på sidelinja. Etter en god sesongoppkjøring var optimismen på topp igjen. Men heller ikke denne sesongen har svart til forventningene.

London-laget ligger på 14. plass etter åtte runder. Leser Sørloth sosiale medier - hvilket han ikke gjør - vil han se at enkelte omtaler ham som en flopp. Selv mener han at det kan snu ganske fort.

- Det er vanskelig å si hvorfor det er blitt sånn. Du må nesten spørre sjefen, sier Sørloth, og sikter til manager Roy Hodgson.

Vrede

Samtidig pådro Sørloth seg managerens vrede i bortekampen mot Bournemouth i begynnelsen av oktober. På stillingen 1-1 lagde han frispark etter å ha felt Jefferson Lerma. Frisparket ble skrudd innover mot 16-meteren, og der sørget Mamadou Sakho for straffe. Tre minutter før slutt kunne Junior Stanislas sette inn 2-1 for Bournemouth.

London-avisa Evening Standard skriver at Hodgson gjorde sin frustrasjon tydelig overfor Sørloth. Ifølge avisa syntes Hodgson at nordmannen ga bort et håpløst frispark, og at han manglet disiplin.

- Spilleren var ikke på vei noen steder og vi hadde kontroll på situasjonen. Jeg var veldig opprørt. Det var klar mangel på disiplin, erklærte Hodgson.

Til Dagbladet forteller Sørloth at samtalen fortonte seg som en rolig prat, og at han ikke fikk en «hårføner», slik enkelte managere kan finne på når de er forbannet.

MISFORNØYD: Manager Roy Hodgson. Foto: NTB scanpix
MISFORNØYD: Manager Roy Hodgson. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Roy vet hvor han har meg. Jeg har bra med disiplin. Det er fortsatt sånn at det skal mye til at et frispark fra 40 meter blir mål. Men jeg får være mer forsiktig med å lage frispark derfra neste gang.

Utålmodig

Om situasjonen sier nordmannen:

- Jeg er ganske utålmodig av meg. Jeg trives ikke med å sitte på benken. Men det kan snu fryktelig fort. Hvis jeg får starte en kamp, og scorer et mål, kan alt snus på hodet. Da vil selvtilliten komme sakte, men sikkert tilbake.

- Får du med deg hva som skrives om deg og Crystal Palace på sosiale medier?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg har ikke behov for å følge med når jeg ikke spiller. Det kan også være skummelt å følge med. Gjør du det bra, kan det bli for mye av det gode. Gjør du det dårlig, kan du fort finne på å grave deg ned i en dyp dal. Det er også skummelt. Det er ikke alle som har like peiling på fotball, mener Sørloth.

Om de to kommende landskampene sier han:

- Vi har ett fokus. Og det er seks poeng.