Frustrert storscorer

Wayne Rooney om England-karrieren, Owen-samarbeidet og familielivet.

(Dagbladet.no) Wayne Rooney kommer til å ha spilt 40 landskamper før han blir 22 år seinere denne måneden. Det er litt av en prestasjon.

Men, Rooney samler ikke på hatter.

Han samler på seire, trofeer og store prestasjoner på banen.

Og han er misfornøyd med det han selv har gjort med de tre løvene på brystet. For selv om Rooney periodevis har vært i verdensklasse for Manchester United - har han slitt på landslaget.

Sporet av

Kraftpluggen har nå spilt 16 kvalik- og mesterskapskamper på rad for England uten nettkjenning - ei kamprekke som strekker seg tilbake til EM 2004. Det svir for en spiss av Rooneys kaliber at han ikke har scoret et viktig landslagsmål siden turneringen hvor han slo gjennom som 18-åring.

- England-karrieren min startet bra, men har ikke vært helt på sporet de siste par åra, sier Rooney ifølge PA Sport.

Totalt står United-spilleren bokført med 12 mål på 38 kamper.

GØY PÅ SAMLING: Men Wayne Rooney er ikke fornøyd med det han har prestert på landslaget de siste åra. Foto: REUTERS
GØY PÅ SAMLING: Men Wayne Rooney er ikke fornøyd med det han har prestert på landslaget de siste åra. Foto: REUTERS Vis mer

- Det har vært frustrerende, men det handler ikke om mangel på vilje. Jeg har gitt 110 prosent hver eneste gang jeg har spilt, men av en eller annen grunn har jeg ikke lyktes, sier en åpenhjertig Rooney.

- Frustrerende

- Jeg leser om det før hver samling og hører om det på tv. Formen min i klubblaget har vært bra, men slik har det ikke vært for England. Det er frustrerende og skuffende, og forhåpentligvis kan jeg gjøre noe med det og score et par mål de neste kampene, sier Rooney ifølge The Times.

Og han er i scoringsform nå, etter å ha nettet i to kamper på rad - mot Roma og Wigan.

Da landslaget møttes tidligere denne uka, følte 21-åringen seg nesten som en nykommer i gjengen igjen. På grunn av suspensjoner og skader har han ikke spilt for England siden Andorra-kampen i mars.

Og i hans fravær har England vunnet tre kvalikkamper.

- Det føltes nesten som dette var min første samling. Det er umulig å ikke merke at det er en ny atmosfære i troppen. Det er mye mer avslappet, takket være de siste resultatene.

Passer han med Owen?

Frustrert storscorer

Lørdag løper Rooney ut til sin 39. landskamp, men det er det ikke sikkert han hadde gjort om Emile Heskey ikke hadde vært skadd.

- Emile har vært strålende og jeg er sikker på at manageren hadde hatt et vanskelig valg om han hadde vært frisk, sier United-spissen.

Nå blir trolig spissparet Michael Owen og Wayne Rooney. Og engelsk presse stiller spørsmål ved hvor god kjemi de to egentlig har, for samarbeidet på topp for England har ikke alltid vært like bra.

- Jeg vet ikke om Michael foretrekker å spille med en stor spiss, men han er en fremragende spiller og scorer mål for klubb- og landslag, sier Rooney til The Independent.

- Jeg er sikker på at vi kommer til å gjøre jobben som kreves om vi starter på topp. Men vi har ikke spilt sammen på en stund. Likevel er vi såpass gode at vi skal få det til å funke og da kommer nok kjemien etter hvert.

Familiemannen Wayne

I starten av karrieren til Rooney var det veldig mye styr rundt ham. Ting skjedde fort. Han debuterte for England som 17-åring. Han forlot Everton til fordel for Manchester United og ble hatet i hjembyen.

Så kom historiene om utroskap og bordellturer.

Avisoverskriftene handlet vel så ofte om utenomsportslige ting som ballspill. Nå er det annerledes. Rooney sier han har roet seg og innrømmer at han har blitt en «kjedelig familiemann».

- Jeg er virkelig en rolig familiemann nå, sier han til The Guardian.

- Da du var en ung gutt ville du vite alt om fotballspillerne. Nå sitter jeg på den andre siden av bordet. Og for å være ærlig tror jeg ikke det er så mye spennende å finne ut om meg lenger.

Nå vil han nemlig bare score igjen. Også for England.

I STØTET: Wayne Rooney har scoret i de to siste United-kampene. Her netter han mot Roma i Champions League.
LENGE SIDEN SIST: 21-åringen har ikke scoret et viktig England-mål siden han puttet to mot Kroatia i EM i 2004.
FAMILIEMANNEN: Her er Wayne Rooney og forloveden Coleen McLoughlin i Gary Nevilles bryllup.