Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrert Sundby ga blaffen: - Det er sjelden jeg sier det

Tok ikke inn så mye som ønsket på Ustjugov i sammendraget.

JAKTER SAMMENLAGTLEDELSEN: Petter Northug under Ski Tour Canada.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
JAKTER SAMMENLAGTLEDELSEN: Petter Northug under Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

OSLO/CANMORE (Dagbladet): Den nest siste etappen av Ski Tour Canada ble et intenst sekunddrama. Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby varslet begge på forhånd at de ville gi alt for å hente mest mulig på sammenlagtleder Sergej Ustjugov før morgendagens avsluttende jaktstart.

Ingen av dem hadde en optimal dag i sporet, men begge nordmennene var bedre enn sitt russiske motstykke. Avstanden til Ustjugov er likevel fremdeles betydelig. Mens Northug starter 32,3 sekunder bak ham i morgen, har Johnsrud Sundby 39,6 å hente inn.

Etterpå hevdet sistnevnte at hvis de norske smørerne hadde gjort en bedre jobb, så kunne resultatlista sett annerledes ut.

- Det er sjelden jeg sier det, men i dag var skia ræva. Det er kjedelig. 30 sekunder er mye, men jeg og Petter kan gjøre mye sammen, sier en skuffet Johnsrud Sundby til NRK.

Finsk vinner Matti Heikkinen vant 15-kilometeren på overraskende vis. Da ingen av nordmennene kom på pallen, ble det heller ingen bonussekunder. Det bidrar til at NRK-ekspert Fredrik Aukland er klar på at Ustjugovs forsprang er i det meste laget.

- Nå blir Martin og Petter virkelig nødt til å samarbeide om å ta igjen Ustjugov, sier Aukland.

Hvis smøreteamet får orden på skia til i morgen skal det likevel være mulig å lukke luka til russeren. For selv om Johnsrud Sundby og Northug begge fikk det tøft i dag, hadde Ustjugov det enda verre.

- Det var en tøff løype. Det var fryktelig tungt de to siste rundene. Jeg måtte kjempe med meg selv. Men det var et veldig bra løp for min del, sier Northug til NRK.

Ingen unnskyldninger Northug ville ikke skylde på dårlige ski. Han mente heller at det var den fysiske formen som gjorde at han ikke leverte et optimalt renn. Sju tunge etapper kjennes i beina, spesielt i motbakkene.

Northug har likevel ikke gitt opp håpet om å vinne touren sammenlagt.

- Det er øyekontakt. Det er en fordel. Det er vanskelig å ta inn et halv minutt på 15 kilometer, men alt er mulig, sier Northug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media