Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupen i langrenn

Frustrert Sundby hjem til full sjekk

- Har en kropp som ikke svarer slik jeg vil om dagen.

SLITER: Martin Johnsrud Sundby kom på 20. plass etter tidsstraff lørdag. Foto: Bildbyrån
SLITER: Martin Johnsrud Sundby kom på 20. plass etter tidsstraff lørdag. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby (33) er ute av form og ble bare nummer 20 på lørdagens 15 kilometer fri i verdenscupen. Sundby pådro seg en tidsstraff på 15 sekunder etter å ha startet løpet for tidlig.

Etterpå dro han til skogs, uten å snakke med pressen. Men lørdag kveld pratet NRK pratet med ham i Toblach i Italia. Kanalen skriver at Sundby ikke kjenner igjen sin egen kropp og reiser hjem til full medisinsk utredning.

33-åringen skal imidlertid gå jaktstarten søndag, før han drar hjem for å få svar på hvorfor det ikke fungerer i sporet.

- Jeg har en kropp som ikke svarer slik jeg vil om dagen. Jeg har ikke råd til at ting ikke fungerer over lengre tid i en OL-sesong, så nå må jeg over på en ny plan, sier han til NRK.

- Hva skal du sjekke?

- Jeg må se om ting er som det skal. Jeg skal sjekke om jeg har hatt sykdom i kroppen. Jeg skal ta en rutinesjekk med blodprøver og fysiske tester. Det har ikke kjent ut så bra i det siste.

Sundby ligger på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt. Johannes Høsflot Klæbo leder. Lørdag gikk Simen Hegstad Krüger til topps på 15-kilometeren, i et løp der Sundby på nytt var en skygge av seg selv.

Dagbladet møtte veteranen i Davos sist helg. Allerede da avslørte 33-åringen - som har vært en seiersmaskin - at ting kunne komme til å skje:

- Selv om jeg har hatt gode prestasjoner, så har jeg ikke følt meg så kjempebra. Nå tar jeg denne uka her og trener bunnsolid i den, og så får vi se hva som skjer i Toblach. Hvis det er like ræva der, så er det et eller annet som ikke er i orden. Da må jeg hjem en tur og se på status, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!