COMEBACK: Tiger Woods leverte en runde ett slag over par da han gjorde comeback på golfbanen i majorturneringen Masters torsdag. Verken han eller noen andre maktet å holde følge med 21 år gamle Jordan Spieth. Foto: AP Photo/Charlie Riedel/NTB Scanpix
COMEBACK: Tiger Woods leverte en runde ett slag over par da han gjorde comeback på golfbanen i majorturneringen Masters torsdag. Verken han eller noen andre maktet å holde følge med 21 år gamle Jordan Spieth. Foto: AP Photo/Charlie Riedel/NTB ScanpixVis mer

Frustrert Tiger sleit i comebacket

Kjemper for å komme seg inn blant de 50 beste.

Tiger Woods leverte en runde ett slag over par da han gjorde comeback på golfbanen i majorturneringen Masters torsdag. Verken han eller noen andre maktet å holde følge med 21 år gamle Jordan Spieth.

Det var knyttet stor spenning til Woods foran hans første turnering siden han trakk seg med skade under en PGA-turnering i februar. Spesielt nærspillet har vært fryktelig svakt de siste gangene man har sett 39-åringen i aksjon.

På Augusta var det imidlertid utslagene som bød på problemer. Amerikaneren slet med timingen og sendte baller både til høyre og venstre. Noen av utslagene var så skjeve at han kunne spille fra nabohullets fairway.

Frustrasjonen var også tydelig på spilleren selv. Etter utslaget på hull 15 kunne mikrofonene sågar plukke opp at golferen kalte seg selv «dumbass». Det var bare én av flere ganger hvor han tydelig var irritert på seg selv.

Fornøyd Rundt greenene viste han derimot ingen usikkerhet. Med største selvfølgelighet hadde han flere lekre detaljer som sikret par med tilsynelatende svært vanskelige utgangspunkt.

Totalt på runden ble det fire bogeyer og tre birdier. Det ga en 73-runde og en score ett slag over par. Med det ligger han på delt 41.-plass, og fredagens runde kan bli en kamp for å komme seg inn blant de 50 beste som klarer cuten.

- Det var en fin dag. Jeg følte meg bra der ute. Jeg gjorde kanskje to dumme feil der ute. Det eneste jeg slet med var fartene på greenene som var mye tregere enn forventet, sa golfstjernen etter runden.

Storspill En som verken slet med putting eller marginer var 21-åringen Jordan Spieth. Med to annenplasser og én seier på de tre siste turneringene har unggutten har vist strålende form, og er derfor blant de aller største favorittene til å gå helt til topps på Augusta National.

Torsdag ble det hele ni birdier og kun én bogey. Med 64-runden leder han tre slag foran kvartetten Charley Hoffman (USA), Justin Rose (England), Ernie Els (Sør-Afrika) og Jason Day (Australia).

At kun to spillere har klart å spille på 63 slag på Augusta viser hvor sterk Spieths runde var.

Utnyttet sjansene Utslagene fra 21-åringen var likevel ikke av beste sort, men da han bommet som grovest traff han en trestamme og spratt tilbake midt i fairway. Med putteren var han enestående.

- Jeg drivet ikke ballen spesielt bra, men jeg klarte å utnytte de sjansene jeg fikk, sa Spieth etter runden.

Stortalentet kronet runden med en seks meter lang birdieputt på det svært krevende 18. hullet.

Svenskene Jonas Blixt og Henrik Stenson ligger på henholdsvis 31.- og 41.-plass etter runder på 72 og 73 slag. For sistnevnte er det usikkert om han i det hele tatt klarer å fullføre turneringen på grunn av sykdom.

- Det var tøft bare å ta seg rundt banen. Etter oppvarmingen var jeg klar for å dra hjem egentlig, sa han til SVT.

På spørsmål om han kan måtte bryte turneringen svarte Stenson følgende:

- Om jeg blir verre så vil jeg tro det, ja.

(NTB)