OPPGITT:  Kjetil Wæhler forlot Ullevaal stadion som en skuffet mann etter 0-1-tapet for Haugesund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OPPGITT: Kjetil Wæhler forlot Ullevaal stadion som en skuffet mann etter 0-1-tapet for Haugesund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Frustrert VIF-veteran trodde nesten ikke det han så: - Skremmende

- Vi har en lang vei å gå.

Vålerenga - Haugesund 0-1 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Publikum som hadde kommet til Ullevaal stadion - dessverre kunne det vært flere - var klare for fest. Det samme var Vålerenga-veteran Kjetil Wæhler (40). Men igjen gikk det skeis for Oslo-laget, og Haugesund vant 1-0 mandag kveld.

Etter kampen var det en frustrert Wæhler som forlot Ullevaal stadion. Én ting var det som skjedde på banen - Vålerenga ga fra seg trøkk og initiativ fra start. Sånt kan skje. Men det Wæhler knapt trodde var mulig, var det som skjedde før kampen foran 9164 tilskuere.

- Det var litt skremmende å oppleve det. Vi tapte kampen i første omgang, men kanskje tapte vi den allerede på forhånd. Jeg merket at det var dårlig trøkk på oppvarmingen. Dessverre tok vi med oss denne prestasjonen inn i kampen, påpeker han.

- Det var mange som ikke var til stede før kampen. De kom inn i matchen på feil fot. Kanskje ble det litt bedre i andre omgang. Men det var langt fra det spillet vi ønsker, sier Wæhler til Dagbladet.

Les kampreferat her

Uttrykte sin mening Han var blant dem som sa ettertrykkelig ifra i pausen, etter at Ibrahim Shuaibu hadde gitt Haugesund ledelsen i det 18. minutt.

- Vi mangler galskap, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 i pausen.

- Jeg sa at nå må vi gå ut og trykke til mer. Dessverre fungerte det ikke, forteller Wæhler.

- Hva tenker du om at folk tilsynelatende ikke er klare når kampen starter?

- Det er litt urovekkende, egentlig. Ingen kamper er vunnet på forhånd. Vi må ikke tro at vi er bedre enn det vi er, for det er vi ikke. Vi ligger der vi ligger. Vi har hatt en fin stigning, men dette var et steg tilbake.

MATCHVINNER:  Ibrahim Shuaibu scoret kampens eneste mål etter 18 minutter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MATCHVINNER: Ibrahim Shuaibu scoret kampens eneste mål etter 18 minutter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Hva gjør dette med stoltheten inn i 17. mai?

- Dette er ikke den inngangen jeg ville ha til 17. mai. Heller ikke fansen, og jeg må bare beklage overfor dem. Det ble ingen festdag. Og dette legger en demper på 17. mai.

Har tillit Vålerenga ligger på 12. plass med ti poeng etter tapet.

- Har Kjetil Rekdal full tillit i spillergruppa?

- Det er ikke noe tema. Det er spillerne som skal ut og prestere. Og vi må klare å bygge oss opp før en kamp og klinke til når det gjelder. Hvis du tror du er bedre enn det vi er, kommer du ettertrykkelig ned.

- Hva tenker du om fortsettelsen?

- Med tanke på det vi har prestert er ingen kamper lette. Vi har underprestert og scoret for lite mål. Det blir en tøff sesong, spår Wæhler, som mener Vålerenga har en lang vei å gå. Strømsgodset er motstander i neste kamp.

Fornøyd Dempsey For Mark Dempsey og hans gutter i Haugesund fortsetter eventyrsesongen:

- Vi var bra i første omgang, særlig de første 30 minuttene. Vi skapte problemer for dem. De var et bedre lag i andre omgang og hadde ballen masse. Men vi forsvarte oss bra. Hvis du kommer til Ullevaal og beholder nullen, er det bra mot et lag som Vålerenga, oppsummerte Dempsey etter kampen.

KUNNE VÆRT BEDRE ...  9164 tilskuere fant veien til Ullevaal mandag kveld. Det er det laveste tilskuertallet på en 16. mai-kamp på 2000-tallet for Vålerenga. Foto: Tore Ulrik Bratland
KUNNE VÆRT BEDRE ... 9164 tilskuere fant veien til Ullevaal mandag kveld. Det er det laveste tilskuertallet på en 16. mai-kamp på 2000-tallet for Vålerenga. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.