<strong>SVINGNINGER:</strong> Lars Lagerbäck og Norge møter Nord-Irland på Ullevaal i kveld. Start: 20.45. Foto: Bjørn Langsem
SVINGNINGER: Lars Lagerbäck og Norge møter Nord-Irland på Ullevaal i kveld. Start: 20.45. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Lars Lagerbäck:

Frustrert

Lagerbäck: - Du ser deg i speilet.

Publisert
  • Norge - Nord-Irland, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Spillerne og trenerne på fotballandslaget har hatt en følelsesmessig berg-og-dal-bane siden torsdag.

1-2-tapet for Serbia i EM-playoffen var brutalt. Bare tre dager seinere skinte laget mot Romania i Nations League og vant 4-0.

Det siste var en opptur, men ingen kommer unna sannheten: Der det i dag er 20 år siden Norge sist var i et mesterskap, vil det nå gå minst 22 år. EM gikk i vasken - VM i 2022 er første sjanse.

<strong>TRØBBEL:</strong> Lars Lagerbäck har vært en spesialist på å få landslag til sluttspill. Med Norge har det ikke gått like knirkefritt. Foto: Bjørn Langsem
TRØBBEL: Lars Lagerbäck har vært en spesialist på å få landslag til sluttspill. Med Norge har det ikke gått like knirkefritt. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Hvordan opplever du svingningene?

- Først og fremst er det frustrerende, sier trener Lars Lagerbäck før kveldens kamp mot Nord-Irland på Ullevaal.

- Du ser deg i speilet og spør hva du kunne gjort ekstra for å unngå nedturene. Vi skal ikke begynne å snakke om luftslott igjen. Men det er jo en risiko for at du synes at det fungerer bra.

Lagerbäck innrømmer at han har spurt seg selv om han har vært tydelig nok overfor spillerne. Har han gjort sin del av jobben, som å plukke riktig lag mot Serbia? Kritikerne svarer «nei».

- De tekniske og taktiske ferdighetene forsvinner jo ikke. Men det er noen ting som gjør at vi blir passive og ikke spiller på den måten vi skal gjøre, påpeker Lagerbäck.

- Det vanskeligste for spillerne er at de kommer fra forskjellige miljøer med ulike spillestiler. Det er derfor vi repeterer veldig mye og bruker uttrykket «du skal ta på deg den norske hatten» når du kommer hit.

<strong>BARE SEIER GODT NOK:</strong> Norge gjorde unna de siste forberedelsene til kampen mot Nord-Irland på Ullevaal i går. Foto: Bjørn Langsem
BARE SEIER GODT NOK: Norge gjorde unna de siste forberedelsene til kampen mot Nord-Irland på Ullevaal i går. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Lagerbäck har i utgangspunktet kontrakt fram til 2022. Røster har tatt til orde for avgangen hans, og fikk vann på mølla ta Ståle Solbakken plutselig ble ledig i København.

Lagerbäck forteller at det skal være en evaluering etter de tre siste kampene i Nations League. Da kan det oppstå en interessant situasjon: Skulle Norge vinne gruppa, har landslaget beviselig hatt framganger under svensken - selv om det ikke blir EM-sluttspill neste sommer.

Samtidig er ikke favoritten til å overta - Ståle Solbakken - ledig til evig tid. Dersom Norge ikke vinner gruppa, vil situasjonen trolig løse seg av seg selv. Lagerbäck har sagt at han ikke vil stå i veien for hva som totalt sett er best for norsk fotball de neste åra.

NY KAMP: Etter en maktdemonstrasjon mot Romania venter Nord-Irland på Ullevaal. Her er alt du trenger å vite før kampen. Video / reporter: Fredrik Filtvedt / Kristoffer Løkås / Melina Pambou Sundfør Vis mer

Neste utfordring kommer allerede i kveld, mot Nord-Irland, klokka 20.45. Norge vant bortekampen i september med 5-1.

- Hva blir den største utfordringen denne gangen?

- Som vanlig er det å sørge for å komme opp på det nivået vi kan. Gjør vi det, har vi en veldig god sjanse til å vinne kampen. Vi kan dette. Jeg både tror - og er ganske sikker på - at vi vil se et lag som er like tent som mot Romania, sier Lagerbäck.

Østerrike og Norge topper gruppa og har seks poeng. Deretter kommer Romania med fire poeng og Nord-Irland med ett. Vinneren får en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet om to år. Den ordinære kvalifiseringen spilles neste år.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Nord-Irland skal for øvrig spille playoff-finale mot Slovakia 12. november. Det skjer etter et intenst straffedrama mot Bosnia-Hercegovina torsdag.

Mange av forberedelsene handler om playoff-finalen, men trener Ian Baraclough ønsker en god opplevelse på Ullevaal.

- Jeg tror vi kan forvente en mye tøffere kamp nå enn sist, påpeker midtstopper Kristoffer Ajer.

- De kjenner styrkene våre og kommer til å være mye bedre organisert. Jeg forventer en knallhard kamp.

Nord-Irland frykter Erling Braut Haaland mest.

- Utrolig, sier Baraclough om 20-åringens avslutninger og to mål i Belfast.

NATIONS LEAGUE

Østerrike32015-46
Norge320110-36
Romania31114-74
Nord-Irland30122-71
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer