Frustrerte supportere skrek at Perry måtte komme seg bort

- Supporterne har all rett til å ytre seg.

LERKENDAL (Dagbladet) Selv om Rosenborg skapte 11-12 gode målsjanser og leverte en bra 2. omgang er misnøyen stor blant mange supportere mot sportslig leder Erik Hoftun og trener Per Joar Hansen.

Da treneren kom ut til journalistene ble det hamret på vinduene utenfor, og noen frustrerte supportere fikk opp døra og ropte og skrek at Perry måtte komme seg bort.

Tap hjemme mot Stabæk er rett og slett ikke bra nok.

- Supporterne har all rett til å ytre seg, og dette er en del av gamet, sier Per Joar Hansen.

- Jeg forstår godt at supporterne er frustrerte etter et tap som dette, sier Erik Hoftun.

- Klart supporterne er frustrerte nå, akkurat det samme som vi selv er. Det har de all grunn til, men dette var bare tungt og bittert. Det blir en tung kveld, innrømmer kaptein Tore Reginiussen.

Midststopper toppscorer Reginiussen var eneste RBK-målscorer i kveld, og er faktisk toppscorer for trønderne i årets serie.

- Det skal selvfølgelig ikke være slik at en midtstopper er toppscorer. Det er jo ikke riktig, og det er utrolig at vi ikke scorer mer i dag, sier Reginiussen.

Den aller største synderen offensivt i dagens kamp var spiss Alexander Søderlund.

Etter 68 minutter kom Mikael Dorsin gjennom på venstre og slo helt riktig på tvers til Alexander Søderlund. Han skulle bare bredside ballen i det åpne målet, men klarte utrolig nok å bomme på ballen rett foran målstreken.

- Det er helt vilt at jeg klarer å bomme der. Det er flaut og jeg hadde bare lyst til å grave meg ned. Akkurat nå føles det ekstremt tungt, hadde jeg scoret der ville vi garantert vunnet, sier Søderlund.

Kontringssterke Stabæk Stabæk rystet Rosenborg store deler av den første omgangen på Lerkendal i kveld. Gjestene spilte enkel fotball og holdt ballen i laget langt mer enn hjemmelaget klarte.

Mange sjanser ble det ikke, men én skikkelig overgang var nok. Franck Boli vant ballen, det gikk fort fremover og Fredrik Brustad startet presist og fikk ballen i akkurat riktig tidspunkt. Mike Jensen hang ikke med på løpet og Brustad scoret sikkert alene med keeper.

Rosenborg hadde nok av muligheter de også i den første omgangen. Etter bare ett minutt skjøt Riku Riski i tverrligger, mens Tobias skjøt i stanga på returen. Aleksander Søderlund hadde også en stor mulighet, men skjøt over.
Enorm RBK-sjanse

I 2. omgang hadde Rosenborg fått opp tenningen og presset Stabæk langt tilbake i banen. Etter en rekke sjanser kom også 1-1 fra hodet til Tore Reginiussen etter corner fra Morten Gamst Pedersen.

Rosenborg presset for flere mål og hadde mer enn nok store sjanser.

Men de klarte ikke score, og i stedet fortsatte Stabæk å kontre. Mens de var presset som hardest kom de plutselig rundt på venstresiden. Pasningen over til høyre var god, og der ventet innbytter Luc Kassi som dundret ballen i borteste hjørne med høyrefoten.

Så gikk det seks nye minutter med RBK-press før neste kontring kom. Denne gang tapte Tore Reginiussen en duell som minnet veldig om frispark. Det endte med at Franck Boli kom helt alene med Alexander Lund Hansen og trillet ballen iskaldt mellom beina på keeper.

- Jeg mener det er et soleklart frispark, sier Tore Reginiussen.

Spissproblem Rosenborg har mye å jobbe med fremover i banen. I kveld skapte laget nok sjanser, men de har ikke spisser som klarer å omsette dem i mål. Alexander Søderlund burde scoret både to og tre ganger, men fikk aldri stokket beina tidsnok. Nicki Bille Nielsen sliter mest benken, men heller ikke han klarte å gjøre noe den halve omgangen han fikk.

Det blir nok ikke spesielt morsomt for RBK?erne å gå 17. mai-tog i Trondheim i morgen etter å ha tabbet seg ut foran hele 20.442 tilskuere på Lerkendal.

- Vi skal gå i tog, men det blir nok dårlig med søvn i natt, sier trener Per Joar Hansen.