Krisa i Rosenborg

Fryder seg over RBK-fiaskoen

Også lagets supportere får det glatte lag.

NEDTUR: Pål André Helland og Rosenborg ligger sist i Eliteserien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NEDTUR: Pål André Helland og Rosenborg ligger sist i Eliteserien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer
  • Rosenborg - Sarpsborg, kl. 20.00

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg ligger helt sist i Eliteserien. Dagbladet tok en telefon til supporterne i andre klubber og hørte hva de tenker om situasjonen på Lerkendal.

- Det gleder mitt Molde-hjerte at de ligger der de ligger, sier lederen av Tornekrattet, Eva-Brit Mauseth.

- Helt greit at de får smake på en situasjon alle andre klubber har vært i, påpeker styreleder i Brann-bataljonen, Roger Lillebøe Hansen.

- Det morsomste oppi dette er hvordan supporterne håndterer det. Folk klipper i stykker sesongkortet etter fem serierunder. De er såret og vonbroten. De tror at fotball handler om å vinne alle kamper, sier Erling Rostvåg, talsperson for Vålerengas Klanen.

Rosenborg spiller en nøkkelkamp mot Sarpsborg 08 klokka 20.00. Etter fem serierunder og null seirer, er trener Eirik Horneland og spillerne desperate etter tre poeng. Fotball-Norge er snudd på hodet: Klubben som har vunnet serien de fire siste åra, ligger helt på bunn med fattige to poeng.

Opp til serieleder Molde er det allerede «et hav». At det skal være trøst å finne hos supporterne til andre lag, er naturligvis å tro på julenissen.

- Jeg tenker at Rosenborg får som fortjent. Styringen av klubben har ikke vært den beste de siste åra. Det gjenspeiler seg i prestasjonene, sier Eva-Brit Mauseth i Tornekrattet.

- Jeg tror alle klubber har godt av å kjenne på hvordan det er å bygge klubb igjen. Nå kommer det et overgangsvindu etter hvert, så jeg tviler på at Rosenborg rykker ned.

- Hvem vinner serien?

- Molde.

Borte på Vestlandet ligger Brann på sjetteplass. Om Rosenborgs situasjon sier Bataljonens Roger Lillebøe Hansen:

- Jeg har vokst opp med Rosenborgs suverene posisjon. Det er greit at de får smake på en situasjon alle andre har vært i. Jeg kjenner en god del Rosenborg-supportere og vet av erfaring at de har det tøft nå.

- Trenger ikke norsk fotball et lokomotiv?

- Mange snakker om det. Men for å drive det videre, er det viktig å ha flere bein å stå på. At flere klubber er i toppen og ikke nødvendigvis bare Rosenborg. Men jeg tipper at de får orden på ting og blir blant de beste igjen.

På Vålerengas Intility Arena har det vært mye å glede seg over denne sesongen. Laget ligger på 4. plass, og Rosenborg-fiaskoen går ikke upåaktet hen.

- Det går an å kose seg med dette, sier Erling Rostvåg, talsperson for Klanen.

- At lag som vanligvis er gode gjør det dårlig, er alltid OK. Men det morsomste oppi dette er hvordan supporterne håndterer det. De snakker om en unik situasjon som ikke er til å holde ut. Folk klipper i stykker sesongkortet etter fem serierunder. De er såret og vonbroten. Dette er noe alle klubber opplever hvert tredje år. Sånn er virkeligheten.

Rostvåg fortsetter:

- Jeg tror ikke klubben rykker ned. Jeg tipper de havner på femte- eller sjetteplass. Jeg tror ikke det er noe galt med treneren. Problemet ligger i styre og stell i klubben. Det virker som om ledelsen har malt seg opp i et hjørne.

- Og hvor havner Vålerenga?

- Jeg har stor tro på topp fire.

Talsperson for Rosenborg-supporterne i Kjernen, Espen Viken, reagerer på Rostvågs uttalelser:

- Nå må han ta seg en kopp kaffe. Det er klart det er vondt for folk, men han må ikke dramatisere. Det er unikt for ham å komme i en situasjon der Vålerenga ligger foran Rosenborg.

- Selv gleder jeg meg til å komme på Lerkendal i kveld og se Rosenborg mot Sarpsborg. Dette kommer til å snu. Og det kan selvfølgelig snu allerede i kveld. Vi teller opp cirka klokka 21.52.

- Hva er ditt generelle inntrykk av hvordan supporterne har det?

- Jeg kan ikke gå rundt og gi et generelt inntrykk to ganger i uka. Selv har jeg en herlig kone, flotte barn og en fin arbeidsplass. Og nå gleder jeg meg til å gå på kampen.

ORDKRIG: Ruben Gabrielsen mener Rosenborg er kjedelige. Eirik Horneland mener Molde-spilleren ikke kan vurdere hva som er god eller dårlig fotball. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer
Eliteserien
Molde641115-513
Odd53117-410
Bodø/Glimt531111-910
Vålerenga63129-810
Viking53028-79
Brann62229-98
Haugesund52128-57
Sarpsborg51405-47
Lillestrøm52124-57
Kristiansund62136-87
Stabæk52126-87
Strømsgodset51228-95
Mjøndalen51229-115
Ranheim51137-84
Tromsø51135-104
Rosenborg50232-92