Frykt er et fremmedord for Høgmo

RBK skaper fem målsjanser mot Lyon. Minst.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Den kommer ikke fra tabellen, selvtilliten Per-Mathias Høgmo viser fram foran RBKs knalltøffe match mot Lyon i morgen.

Men etter seier mot Olympiakos og grusing av Odd søndag tror Høgmo alt er mulig mot de franske seriemestrene - fire år på rad.

- Det er kun sprudlende glede foran kampen i morgen. Frykt er et fremmedord i fotball, sier Høgmo på Uefas offisielle pressekonferanse på Lerkendal.

Høgmo frykter ingen av Lyon-spillerne. Og her er RBK-trenerens forklaring når Dagbladet.no spør om han er trygg på at selvtilliten har smittet over på spillerne.

- Vi har slått ut Steaua, som lekte seg med Vålerenga, riktignok redusert. Vi slår Olympiakos 3-1 borte. Det gir masse selvtillit, det oser av laget. Vi er på rett kurs, sier Høgmo.

Rosenborg har gift

Og fortsetter:

- Vi har så mye gift i laget framover at alle motstandere er nødt til å ta oss på alvor.

HØYT OPPE: Rosenborg-gutta jublet mye i Aten. I morgen venter en ny tøff kamp, mot Frankrikes beste lag Lyon. Foto: SCANPIX
HØYT OPPE: Rosenborg-gutta jublet mye i Aten. I morgen venter en ny tøff kamp, mot Frankrikes beste lag Lyon. Foto: SCANPIX Vis mer

Ikke tro at RBKs trener ikke har respekt for Lyon, som lempet inn tre mål på Real Madrid på én omgang i mesterligaåpningen. Men hjemme på Lerkendal, med publikum som 12. mann på laget, tror han at det er mulig å styre matchen i morgen.

- Hjemme på Lerkendal skal vi legge premissene for hvordan spillet skal utvikle seg, sier Høgmo.

Han tipper at RBK får mange målsjanser mot laget som ennå ikke har tapt under Gerard Houllier - det vil si siden i vår.

- Offensivt regner jeg med at vi skaper minimum fem målsjanser. Der føler jeg meg trygg, sier Høgmo.

Han er ikke like sikker på det defensive hos RBK-mannskapet. Men samtidig har Rosenborg-speiderne studert Lyon med lupe de siste seks kampene.

Og funnet svakheter raske trøndere kan utnytte.

- Vi har sett at det er noen rom, spesielt i kontringsfasen, som er gunstige for oss. Det kommer vi til å utnytte, det er viktig for oss, sier Høgmo.

Forberedt på alt - også Carew

Om John Carew spiller er ikke så viktig.

- Det er gøy for John om han får spille på norsk jord. Det betyr ikke så mye for oss. Kommer John så vet vi hva vi skal gjøre. Kommer Fred, så vet vi. Kommer de med to spisser så vet vi også hva vi skal gjøre, sier Høgmo.

- Det er ingen detaljer vi ikke er klar over.

Også dette:

- Vi er fortsatt outsidere og underdogs. Det erkjenner vi, de er favorittene til å vinne kampen. Men vi gleder oss, sier RBK-treneren.

SIKKER: Per-Mathias Høgmo er ikke i tvil om at Rosenborg kommer til å skape sjanser i morgen.