- Fryktelig flaut hvis vi taper

Kjernen spanderte øl da KIL/Hemne slo ut Molde. I kveld møtes de.

(Dagbladet.no:) I første cup-runde slo lille KIL/Hemne fra Kyrksæterøra ut den doble cupmesteren Molde.

Rosenborg-supporterne i Kjernen hater Molde mer enn noe annet lag. Da Molde rykket ned i fjor, viste Kjernen sin «medfølelse» ved å sende moldenserne en begravelsesbukett.

Etter årets 1. runde i cupen gjentok RBK-supporterne gjestfriheten, og feiret samfylkingenes triumf med å spandere to kasser øl på KIL/Hemnes spillere.

Som takk for at de hadde slått ut Molde.

Og dommeren som ga Magne Hoseth gult kort fikk spøkefullt påspandert en is av en kollega med tilhørighet i Kjernen, står det å lese på Kjernens debattforum på nett.

I dag tar cupjokeren imot nettopp Rosenborg til kamp i 2. runde.

Står hovmod for fall?

Forventer seier

SIKKER PÅ SEIER: Rosenborg-supporterne i Kjernen føler seg trygge på at RBK slipper å dele skjebne med Molde og ryke ut av cupen mot KIL/Hemne. Da samfylkingene slo ut erkerivalene i 1. runde, sendte Kjernen to kasser øl til KIL-spillerne. Foto: Scanpix
SIKKER PÅ SEIER: Rosenborg-supporterne i Kjernen føler seg trygge på at RBK slipper å dele skjebne med Molde og ryke ut av cupen mot KIL/Hemne. Da samfylkingene slo ut erkerivalene i 1. runde, sendte Kjernen to kasser øl til KIL-spillerne. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi regner med å få høre det hvis vi ryker i kveld, sier talsmann for Kjernen Bjørn Lyngen til Dagbladet.no.

- Åh, det hadde vært fryktelig flaut, ja.

- Det skal være en veldig grei seier, men som vi så i helga mot Fredrikstad kan RBK være fullstendig overlegne i en kamp og likevel ikke klare å vinne. Vi må være effektive foran mål - foran begge mål, men det er ingen reell frykt for tap hos oss, sier Lyngen.

Han anslår at opptil 200 Rosenborg-supportere reiser halvannen time til Kyrksæterøra for å støtte laget.

- I tillegg er det nok en del lokale folk som har et hjerte for begge lag og er fornøyd uansett utfall i kveld, sier Lyngen muntert.

- Vi har ikke noe spesielt forhold til KIL/Hemne utover at de har spilt endel mot andrelaget vårt, og selvfølgelig at Erik Hoftun kom derfra, forklarer han.

Grønne vafler

Hjemmelaget KIL/Hemne har uansett trua på ei ny cupbombe. Faktisk så sterk tru at de har plassert ei fysisk cupbombe på stadion.

- Fryktelig flaut hvis vi taper

Det skal selges KIL-grønne vafler på stadion, og i mål står et hemmelig våpen i tillegg til bomba: RBK-legenden Erik Hoftuns yngre bror.

- Først og fremst forventer vi en festaften, med mange aktiviteter på stadion, musikk og show, forteller leder i KIL/Hemne Ola Sødahl.

- Hvis vi skal være realistiske, skal det være umulig å slå Rosenborg. Men det skulle jo vært umulig for oss som et 3. divisjonslag å slå Molde også, sier Sødahl.

Klubben har ikke mottatt noen henvendelser om belønning fra andre klubber hvis de slår ut Rosenborg.

- Men kanskje det kommer noe fra Molde, sier en håpefull leder.

Cupbombe i sør eller øst?

På Haugesund stadion tar Vard imot Start til cupdyst i kveld.

Start har vært et friskt pust i Tippeligaen med spennende, unge spillere - men Vard stiller også med et sultent lag i kveldens kamp.

Ifølge klubbens hjemmeside er gjennomsnittsalderen i startelleveren til Vard bare 22 år.

I Tønsberg står slaget om Vestfold mellom hjemmelaget FK Tønsberg og Sandefjord Fotball. Sisteskanse Per Stensrud regner med å holde keeperhanskene varme mot tippeligalaget.

- Dette blir stor forskjell fra den sesongen jeg har opplevd så langt, sier rutinerte Stensrud til Tønsbergs Blad.

Mens FKT-trener Per Egil Swift bidrar med cuprundens kanskje minst bevingede ord til samme avis:

- Alt er mulig, og cup er cup.

Kveldens cupkamper følger du på vår resultatside.

UNGT HÅP: Espen Børufsen er en av unggutta som har slått til for Start i år. Men i kveld møter han Vard Haugesund i cupen. Også Vard stiller med et ungt og sultent mannskap.
HODESTUPS: Sandefjords Ebrima Sohna og Kari Arkivuo håper å sende FK Tønsberg på trynet ut av cupens 2. runde.