- Fryktelig flaut hvis vi taper

Kjernen spanderte øl da KIL/Hemne slo ut Molde. I kveld møtes de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) I første cup-runde slo lille KIL/Hemne fra Kyrksæterøra ut den doble cupmesteren Molde.

Cupens 2. runde

I kveld:

FK Tønsberg - Sandefjord 18.00

Vard Haugesund - Start 18.00

KIL/Hemne - Rosenborg 18.00 (Sendes på TV2 Sport)

Rosenborg-supporterne i Kjernen hater Molde mer enn noe annet lag. Da Molde rykket ned i fjor, viste Kjernen sin «medfølelse» ved å sende moldenserne en begravelsesbukett.

Etter årets 1. runde i cupen gjentok RBK-supporterne gjestfriheten, og feiret samfylkingenes triumf med å spandere to kasser øl på KIL/Hemnes spillere.

Som takk for at de hadde slått ut Molde.

Og dommeren som ga Magne Hoseth gult kort fikk spøkefullt påspandert en is av en kollega med tilhørighet i Kjernen, står det å lese på Kjernens debattforum på nett.

I dag tar cupjokeren imot nettopp Rosenborg til kamp i 2. runde.

Står hovmod for fall?

Forventer seier

SIKKER PÅ SEIER: Rosenborg-supporterne i Kjernen føler seg trygge på at RBK slipper å dele skjebne med Molde og ryke ut av cupen mot KIL/Hemne. Da samfylkingene slo ut erkerivalene i 1. runde, sendte Kjernen to kasser øl til KIL-spillerne. Foto: Scanpix
SIKKER PÅ SEIER: Rosenborg-supporterne i Kjernen føler seg trygge på at RBK slipper å dele skjebne med Molde og ryke ut av cupen mot KIL/Hemne. Da samfylkingene slo ut erkerivalene i 1. runde, sendte Kjernen to kasser øl til KIL-spillerne. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi regner med å få høre det hvis vi ryker i kveld, sier talsmann for Kjernen Bjørn Lyngen til Dagbladet.no.

- Åh, det hadde vært fryktelig flaut, ja.

- Det skal være en veldig grei seier, men som vi så i helga mot Fredrikstad kan RBK være fullstendig overlegne i en kamp og likevel ikke klare å vinne. Vi må være effektive foran mål - foran begge mål, men det er ingen reell frykt for tap hos oss, sier Lyngen.

Han anslår at opptil 200 Rosenborg-supportere reiser halvannen time til Kyrksæterøra for å støtte laget.

- I tillegg er det nok en del lokale folk som har et hjerte for begge lag og er fornøyd uansett utfall i kveld, sier Lyngen muntert.

- Vi har ikke noe spesielt forhold til KIL/Hemne utover at de har spilt endel mot andrelaget vårt, og selvfølgelig at Erik Hoftun kom derfra, forklarer han.

Grønne vafler

Hjemmelaget KIL/Hemne har uansett trua på ei ny cupbombe. Faktisk så sterk tru at de har plassert ei fysisk cupbombe på stadion.

- Fryktelig flaut hvis vi taper

Det skal selges KIL-grønne vafler på stadion, og i mål står et hemmelig våpen i tillegg til bomba: RBK-legenden Erik Hoftuns yngre bror.

- Først og fremst forventer vi en festaften, med mange aktiviteter på stadion, musikk og show, forteller leder i KIL/Hemne Ola Sødahl.

- Hvis vi skal være realistiske, skal det være umulig å slå Rosenborg. Men det skulle jo vært umulig for oss som et 3. divisjonslag å slå Molde også, sier Sødahl.

Klubben har ikke mottatt noen henvendelser om belønning fra andre klubber hvis de slår ut Rosenborg.

- Men kanskje det kommer noe fra Molde, sier en håpefull leder.

Cupbombe i sør eller øst?

På Haugesund stadion tar Vard imot Start til cupdyst i kveld.

Start har vært et friskt pust i Tippeligaen med spennende, unge spillere - men Vard stiller også med et sultent lag i kveldens kamp.

Ifølge klubbens hjemmeside er gjennomsnittsalderen i startelleveren til Vard bare 22 år.

I Tønsberg står slaget om Vestfold mellom hjemmelaget FK Tønsberg og Sandefjord Fotball. Sisteskanse Per Stensrud regner med å holde keeperhanskene varme mot tippeligalaget.

- Dette blir stor forskjell fra den sesongen jeg har opplevd så langt, sier rutinerte Stensrud til Tønsbergs Blad.

Mens FKT-trener Per Egil Swift bidrar med cuprundens kanskje minst bevingede ord til samme avis:

- Alt er mulig, og cup er cup.

Kveldens cupkamper følger du på vår resultatside.

UNGT HÅP: Espen Børufsen er en av unggutta som har slått til for Start i år. Men i kveld møter han Vard Haugesund i cupen. Også Vard stiller med et ungt og sultent mannskap.
HODESTUPS: Sandefjords Ebrima Sohna og Kari Arkivuo håper å sende FK Tønsberg på trynet ut av cupens 2. runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer