HER GLIPPER DET: Brann-keeper Håkon Opdal fomler ballen i eget mål etter en corner tidlig i kampen. 
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
HER GLIPPER DET: Brann-keeper Håkon Opdal fomler ballen i eget mål etter en corner tidlig i kampen. Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

- Fryktelig, fryktelig dårlig av meg

Opdal dypt skuffet over seg selv etter skrekktabben mot Hønefoss.

||| HØNEFOSS (Dagbladet): Hønefoss - Brann 2-0.

Elendigheten vil ingen ende ta for Brann. Og som en slags ekstra understreking av hvor ille det står til, satte begge kampens mål i eget nett før det var gått et kvarter av bunnoppgjøret i Hønefoss.

Aller verst så det ut da Håkon Opdal fomlet ballen i mål helt uten hjelp etter en Hønefoss-corner seks minutter etter avspark.

- Det var fryktelig, fryktelig dårlig av meg. Jeg er så forbanna på meg selv, sier Håkon Opdal.

Brann-keeperen kan ikke huske at han noensinne har gjort noe liknende før.

- Kanskje på trening en gang, sier han og legger seg så flat som det er mulig å legge seg.

- Ikke uheldig - Både teknisk og taktisk er jeg så skuffa over meg selv som jeg sjelden har vært.

Og da en hensynsfull journalist i intervjusonen sa noe slikt som «du var litt uheldig», korrigerte Opdal ham:

- Udyktig, ikke uheldig.

Dermed ble Brann passert på tabellen av Hønefoss, og med Kongsvinger-seier mot Molde, er Brann nå under nedrykksstreken, bare foran jumboen Sandefjord.

Brann håpet på en umiddelbar effekt av helgas trenerskifte. Steinar Nilsen ble fjernet i helga, og assistent Rune Skarsfjord ledet laget på AKA Arena i kveld.

To selvmål At det gikk som det gikk fra start, kan neppe Skarsfjord lastes for - med mindre det er defensiv dødball han har fokusert på i helga.

Brann gikk friskt ut, og etter et drøyt halvminut headet Rodolph Austin mot mål etter corner, og en utespiller reddet på streken bak en utspilt Thomas Solvoll i Hønefoss-målet.

Fem minutter seinere fikk Hønefoss corner. Keeper Håkon Opdal var klart høyest oppe i feltet, og skulle bare enkelt plukke ned ballen.

I stedet glapp han den i eget nett på nesten uforståelig vis.

Ny seks minutter gikk før Hønefoss fikk frispark drøye 40 meter fra mål. Lennart Steffensen lempet ballen inn i feltet, der den strøk over sveisen til Bjørnar Holmvik  og smatt inn i hjørnet  bak Opdal.

Dermed hadde ringerikingene for første gang scoret to mål i en tippeligakamp - uten at de egentlig scoret noen av dem selv.

Og Brann-spillerne fikk nok et tøft slag i trynet i stedet for oppturen de hadde håpet på.

- Etter det første målet tenker du «ja, ja» og fortsetter å forsøke. Men så kommer det andre: du skal jo ikke la det gå innpå deg, men det er klart det er tøft, sier Erik Huseklepp.

Bare nesten Hønefoss kunne fort økt til 3-0 ved Madiou Konate, men lobben hans over Opdal gikk utenfor mål.

HELT SKUTT: Bjørnar Holmviks fingerbevegelser illustrerer hvor helsvart det ser ut for Brann i øyeblikket.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
HELT SKUTT: Bjørnar Holmviks fingerbevegelser illustrerer hvor helsvart det ser ut for Brann i øyeblikket.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Nå var ikke Brann uten sjanser før pause. De lå hele tiden og snuste på offsidegrensa. Huseklepp og Solli ble vinket av et par ganger hver, mens Solli lurte fella en gang, men forsøkte å finne Erik Mjelde i stedet for å avslutte selv fra skrått hold.

- Jeg er veldig skuffa over valget mitt, sier Solli.

Også et par ganger i andre omgang misbrukte Brann-spillerne muligheter fordi de valgte å spille pasninger i stedet for å avslutte selv. Det var stort sett greie valg i situasjonene hver for seg, men når det skjer mange ganger i en kamp, kan det tolkes som et tegn på et lag uten trygghet og selvtillit foran mål.

- Hadde vi ledet serien, hadde de nok skutt, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Brann var nærmest å skape noe i andre omgang, men de helt store sjansene var det ikke mange av. Cato Guntveit misset på en bra skuddmulighet og Erik Mjelde satte en ball like utenfor.

Hønefoss tar steget opp på kvalikplass, bak Kongsvinger på målforskjell, mens Brann nå altså ligger under streken.

- Må juble hemningsløst Rune Skarsfjord mener Brann nå må ta inn over seg på alvor at sesongen handler om å redde plassen i Tippeligaen.

- Vi må se hvor vi er hen, og juble hemningsløst når vi vinner. Hvis ikke kan vi bli et nytt Fredrikstad, som aldri jubler, sier han.

Kantspiller Jan Gunnar Solli håper å få med seg supporterne på laget.

- Det er ikke kjekt å gå bort til supporterne og klappe etter å ha tapt 0-2 her. Men vi får ta litt skit, og så klappet de også tilbake. Vi skal stå på, og håper de vil backe laget, sier Solli.

Vikartrener Skarsfjord klarte også å se noe positivt til tross for null poeng.

- Det gutta gjør utover i omgangen, det at de tør å fortsette etter den trøkken etter 12 minutter, gir meg et håp. Det er en jævla mager trøst, men vi får ta det med oss som det eneste positive, sier han.