- Fryktelig gode

Arne Erlandsen frykter Vålerenga. Men han er ikke helt sikker på hvem de har kjøpt.

Den første finalisten i Royal League kan bli klar i ettermiddag. For med seier til IFK Göteborg på Ullevaal, innrømmer Kjetil Rekdal at løpet er kjørt.

-  Taper vi, er det game over, sier Kjetil Rekdal foran møtet med den sovende svenske giganten.

Vålerenga spilte uavgjort mot Brann i den første kampen i mellomrunden, mens IFK slo bergenserne 2- 0 i Göteborg. Vinneren av gruppa går videre til finalen.

- Blir vanskelig

Arne Erlandsen var sju år i Lillestrøm, men gikk til IFK og svensk fotball i fjor høst. Og det å møte Vålerenga er alltid spesielt.

-  Vi gleder oss, men det blir veldig vanskelig å vinne, sier Erlandsen, sittende på bussen til Oslo.

-  Vålerenga har jo fått en fryktinngytende stall med blant andre Ronny Johnsen ... Hvilke andre spillere har de kjøpt, igjen?

-  Stefan Ishizaki, Christian Grindheim, André Muri, Amund Skiri og Bernt Hulsker.

 RESPEKT:  -  Vi gleder oss til å møte Vålerenga, men det blir veldig vanskelig å vinne, sier IFK Göteborg-trener Arne Erlandsen. Foto: Tommy Holl
RESPEKT: - Vi gleder oss til å møte Vålerenga, men det blir veldig vanskelig å vinne, sier IFK Göteborg-trener Arne Erlandsen. Foto: Tommy Holl Vis mer

-  Ja ... de ser veldig sterke ut.

IFK og de svenske lagene var lenge lunkne til Royal League. Men med ei uke igjen til seriestart i både Norge og Sverige, begynner temperaturen å gå opp.

-  Alle er veldig positive til å spille Royal League nå. Det var litt lunkent i starten, men nå kjemper vi om en finaleplass, og det viktigste, serien, begynner å nærme seg, sier Erlandsen.

- Hemmelig

Vålerengas serieåpning kommer neste søndag mot Ham-Kam på Briskeby. Og generalprøven i kveld er fylt med mye spenning og usikkerhet.

-  Jeg er veldig spent på formen til gutta. Og jeg har heller ikke bestemt meg for hvem som skal spille ennå, sier Rekdal.

For kortene gjør seg best tett inntil brystet, når den gamle rivalen Erlandsen er motstander.

-  Jeg vil gjerne holde det hemmelig til kampdagen.

Bare to Enga-spillere er uaktuelle for kampen: Daniel Fredheim Holm og Alexander Mathisen er begge ute med skader, mens skadeutsatte Ronny Johnsen har trent for fullt de siste dagene.