Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Fryktelig nervøs» Bjørgen uslåelig på Beitostølen

- Hadde nesten ikke lyst til å dra ned på stadion.

SUVEREN PÅ BEITOSTØLEN: Marit Bjørgen fulgte opp en glimrende, nasjonal sesongåpning med en minst like overbevisende seier under verdenscuppremieren samme sted. Rognes-jenta vant foran den svenske duoen Charlotte Kalla (t.v.) og Anna Haag (t.h.).Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SUVEREN PÅ BEITOSTØLEN: Marit Bjørgen fulgte opp en glimrende, nasjonal sesongåpning med en minst like overbevisende seier under verdenscuppremieren samme sted. Rognes-jenta vant foran den svenske duoen Charlotte Kalla (t.v.) og Anna Haag (t.h.).Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): Det har vært flere nedturer enn oppturer for langrennsesset Marit Bjørgen de siste sesongene, men i løypene på Beitostølen har Rognes-jenta vist seg utilnærmelig.

Forrige helg slo hun fullstendig knockout på konkurrentene i den nasjonale åpningen. Dagens prestasjon - med hele verdenseliten på plass - var minst like imponerende da kvinnene tok fatt på en lang verdenscupsesong med 10 kilometer fri.


Med et strålende disponert løp, tok Bjørgen sin 31. individuelle verdenscupseier - den første siden førsteplassen på 10 kilometer klassisk i finske Kuusamo for snart to år siden.

- Fryktelig nervøs
Selv om seiersløpet så alt annet enn nervøst ut, var det en svært så usikker Bjørgen som stilte på startstreken på lykkearenaen.

- Jeg var fryktelig nervøs. Det er lenge siden jeg har vært så nervøs, og det var så ille at jeg nesten ikke hadde lyst til å dra ned på stadion før start. Jeg var fryktelig nervøs i dag, det er lenge siden jeg har vært så nervøs. Det var en hard og utfordrende løype, men jeg klarte å holde roen og gå godt, sier Bjørgen til NRK.

- Ut i fra forrige helg er jeg ikke veldig overrasket over hvor bra det gikk, jeg har kjent at ting fungerer.
Men det var likevel annerledes i dag enn forrige helg. Nå var hele eliten på plass, og de hadde også fått gått konkurranser. Man vet ikke hvor man står i forhold til konkurrentene, men jeg visste også at jeg var i god form, sier Bjørgen, som raskt fant marsjfarten og ble oppildnet av gode tilbakemeldinger underveis.

- Blanke ark

Der Bjørgen var nervøs, følte kvinnetrener Egil Kristiansen seg hele tida trygg på at eleven hadde det som skulle til for å gå til topps igjen.

- Dette løpet føyer seg inn i rekka av gode økter og renn tidligere i høst. Derfor er det ikke overraskende at hun vinner. Vi startet på nytt med blanke ark i mai. Siden det har vi latt historie være historie, og ikke tenkt så mye på det som har vært, sier Kristiansen til NRK.

Nå mener han at forutsetningene ligger til rette for en ny storhetstid for den tidligere verdenscupvinneren - og det i en viktig OL-sesong.

- Ja, jeg mener det, sier Kristiansen kontant.

Steira på fjerde med fall
På en stor nordisk dag i Øystre Slidre, var Bjørgen 29,7 sekunder foran toer Charlotte Kalla fra Sverige, med Kallas landsvenninne Anna Haag på tredjeplass.

Kristin Størmer Steira fulgte på en fjerdeplass, og det med fall, som førte til at hun ble liggende kavende i motsatt «kjørefelt».

- Det fungerte veldig bra. Jeg var utrolig fokusert, og tok hver sving på ytter, for så å skjære inn. Plutselig var det ingen løype lenger, og da lå jeg plutselig i den andre løypa. Det gjelder å holde seg på beina, og nå satser jeg på å være ferdig med å falle for i år, sier Steira til NRK.

Vibeke Skofterud fulgte opp en meget god laginnsats og endte på en meget oppløftende femteplass.

- Det var et jevnt løp. Jeg er fornøyd. Det var ikke helt maks, men bra, sier Skofterud til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media