- Fryktelig redd etterhodeskaden

FORNEBU (Dagbladet): En svær plasterlapp skjuler stingene i panna til Steinar Nilsen. AC Milan-debutanten opplevde 35 minutter høy fotball-lykke før det smalt og blodet sprutet. Tromsø-gutten trodde han hadde headet bort juleferien med venner og familie.

- Legene ville sende meg på sykehus, men når det første sjokket hadde lagt seg følte jeg meg bra nok til å reise hjem, sier Steinar Nilsen etter sin dramatiske debut i italiensk serie A.

Den stygge smellen med Bologna-forsvarer Marocchi så heldigvis verre ut enn den var.

- Jeg tok meg til hodet og hånda rant over av blod. Jeg ble fryktelig redd da kjente den store sprekken i hodet, forteller den tidligere Tromsø-spilleren.

Nå er han imidlertid lettet og glad - snart på plass hjemme i Nord-Norge med gode fotballminner i bagasjen og fem sting i panna.

Bon natale

- Debuten var en herlig julegave - og den kom før jeg hadde venta, sier Steinar.

Han er fornøyd med sin egen innsats, men syntes laget spilte en «søppelkamp».

- Det var altfor dårlig bevegelse. Det ble vanskelig for oss bak og finne gode muligheter framover, sier han om de 35 første spilleminuttene han fikk på San Siro før det smalt.

- Etterpå kom alle gutta i garderoben og var veldig nysgjerrige. De ønsket meg god bedring og «Bon Natale». Fabio Capello (sjefen) sa ikke noe spesielt, men han virket fornøyd.

Skaden blir forhåpentligvis leget fort - dersom Steinar Nilsen holder seg i ro i jula.

- Jeg føler meg ganske sikker på at jeg er klar til første seriekamp (4. januar), sier han. Men rolig?

- I kveld skal jeg møte gutta fra TIL. Jeg gleder meg veldig.

VM i Frankrike

Steinar Nilsen har målsetningen klar foran et nytt fotballår.

- Som alle andre spillere i verden: VM i Frankrike, men jeg tror ikke debuten på søndagbetyr så mye sånn sett. Det er lang tid igjen, sier han.

Og havner Steinar blant Drillos menn, vil han møte mange av sine nye lagkamerater i Frankrike.

- Jeg og Leonardo (fra Brasil) møttes etter trekninga - og selvfølgelig var kampen det store temaet. Mange av de andre gutta tror Norge blir en tøff match for Brasil, sier han.