Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fryktelig skuffet

OBERSTDORF (Dagbladet): Espen Bredesen (29) reiste til Hoppuka for å vinne. I stedet for å gå til topps, ble han slått ut før åpningsrennet i Schattenbergbakken startet. - Jeg er fryktelig skuffet, sier Espen Bredesen til Dagbladet etter at han ikke greide å bli blant de 50 beste i gårsdagens kvalifisering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Espen bare seilte ut fra hoppet. Han fikk ikke brukt beina skikkelig i satsen, og måtte nøye seg med beskjedne 90 meter. Dessuten hadde han ikke nedslag. Med vanlig Telemark-nedslag hadde han gått videre til første omgang, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

Dårligst siden 1975

Espen Bredesen er om mulig enda mer skuffet enn hoppsjefen etter den dårligste Oberstdorf-innsatsen siden Finn Halvorsen ble nummer 28 i desember 1975. I går ble Håvard Lie minst dårlige nordmann på 26. plass.

- Jeg hoppet bra på trening før Hoppuka, men greide ikke å få ut kapasiteten i går. Det var et dårlig skihopp jeg leverte, uten kraft og framdrift.

- Balansen var heller ikke som den skulle være. Jeg kom for langt fram på foten, fikk ikke tråkket ordentlig i hoppet og landet alt for tidlig, sier Espen Bredesen.

Trøst

Mens verdenseliten kjempet om penger, verdenscuppoeng og ære, måtte OL- og verdensmesteren fra Oslo nøye seg med å være tilskuer i Schattenbergbakken. Trøsten hans er at kona Vibeke Lie Bredesen også har tatt turen til den 46. tysk/østerrikske hoppuka. Etter kulhoppet på 90 meter vanket det både klem og oppmuntrende ord fra kona.

- Da det gikk skeis i Oberstdorf for to år siden, slo Espen til med andreplass i nyttårshopprennet i Garmisch. Han kan gjøre det samme igjen, sier Vibeke skråsikkert - og får samtykkende nikk fra ektemannen.

Halv meter for kort

Tre tidels poeng skilte Espen Bredesen fra å komme med blant de 50 i gårsdagens førsteomgang. Det vil si at han hoppet en halv meter for kort, eller manglet et halvt poeng. Nå er Hoppuka ødelagt når det gjelder sammenlagtseieren.

For vinneren fra 1993/94 er det ingen trøst at også flere av favorittene led samme skjebne i går, blant andre sloveneren Primoz Peterka og hjemmefavoritten Dieter Thoma. Begge røk over ende i et av hoppene.

Trass i fallet i finaleomgangen, slo Thoma beste nordmann med 4,9 poeng.

Spretthopp

En av grunnene til at mange hadde problemer i går, var at hoppet i Schattenbergbakken er bygd opp en grad og minner om et godt, gammeldags spretthopp.

- Det var litt uvant, og gjorde bakken enda vanskeligere enn før. Men det nyjusterte hoppet er ingen unnskyldning for at jeg misset. Nå satser jeg på enkeltrenn, og håper å finne tilbake til taktene like før Hoppuka.

- Selv om det gikk skeis i går, har jeg absolutt ikke gitt opp, sier Espen Bredesen etter gårsdagens fiasko i Oberstdorf.

KLEM: Espen Bredesen fikk trøst av kona Vibeke Lie Bredesen.
Espen Bredesen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!