- Fryktelig skuffet

-Jeg er fryktelig skuffet, sier Erik Hoftun (31) til Dagbladet. Etter gårsdagens undersøkelse hos landslagslege Lars Engebretsen fikk han den beskjeden han inderlig håpet å unngå: - EM-deltakelsen ryker.

Hoftun ble skadd i det venstre kneet i 2-0 kampen mot Odd på Lerkendal 10. mai.

- Båndet der leggbeinet møter skinnbeinet har fått en smell. Jeg trener hver dag, men greier verken å spurte eller sparke på ballen. Da har jeg selvfølgelig ikke noe på en fotballbane å gjøre, sier Erik Hoftun.

- EM på TV

Han klarer å jogge, og håper å være på banen igjen når Rosenborg møter Vålerenga i den første seriekampen etter EM, på Lerkendal 2. juli.

- EM må jeg se på TV. I stedet for å være på banen, kommer jeg til å følge Norges kamper i godstolen hjemme. Selv om det er mange tøffe motstandere, tror jeg Norge kommer til å gjøre en veldig bra EM-innsats, sier Erik Hoftun.

Håp i det lengste

Da han kom til legesjekken i går, hadde han fortsatt et håp om å rekke EM.

- Helt siden jeg ble skadd, har jeg hatt et håp om å bli frisk tidsnok. Konklusjonen i går var den samme som før, og kroken på døra for EM-spill. Jeg har sjelden vært så skuffet, sier Erik Hoftun 14 dager før fotballfesten i Nederland og Belgia.

<B>REISTE HJEM:</B> Erik Hoftun måtte reise hjem til Trondheim i går.