- Fryktelig skuffet

Andrine Flemmen fyller 27 år i dag, og tenkte seg en skikkelig verdenscupfeiring hjemme i Bergen. Men etter suveren førsteomgang, kjørte hun dårligst av alle i andre. - Det er helt utrolig å kaste bort en slik ledelse, sier Andrine til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I østerrikske Lienz skulle Molde-jenta ta sin tredje seier i verdenscupen, men endte på 16. plass. Fra før har hun vunnet storslalåm i Sölden (1999) og i Copper Mountain 21. november i år. Og alt stemte da Andrine raste ned til suverent beste tid med start nummer 1 og ledet med hele 46 hundredeler.

Burde tålt presset

- Jeg er vant til å kunne lede etter 1. omgang - men aldri med så mye som i Lienz, sier Andrine.

Hun innrømmer at tankene på den store ledelsen, og at hun kunne komme til å ta over teten i storslalåmcupen sammenlagt, rørte seg i hodet mellom omgangene. Likevel vil hun ikke bruke det som noen unnskyldning.

- Men jeg burde tålt presset, sier Andrine og legger til. - Nå er jeg fryktelig skuffet.

Hun forteller at hun kanskje hadde for mye respekt for løypa da hun sto igjen aleine på toppen.

- Jeg ville jo gjerne ned, sier Andrine. Men ikke på måten det skjedde på, for toppen av pallen var det som gjaldt i verdenscupen i går.

Tren er Erik Skaslien hadde heller ingen fullgod forklaring på hvorfor Andrine kjørte ned til andre omgangs aller dårligste tid. Bortsett fra at hun var for rund i svingene og kjørte for lite aggresivt.

- Kall det gjerne en blackout, sier Skaslien til Dagbladet. - Etter bare 12 porter begynte hun å kjøre for forsiktig.

- Hva hadde du sett for deg etter første omgang?

- Både Andrine og Stina på pallen, sier en skuffet Erik Skaslien.

Hjem til bursdag

Rett etter rennet i Lienz satte Andrine seg i bilen og satte kursen for München. Etter noen dystre timer på flyet, kom humøret tilbake da hun ankom Bergen.

- Det blir nok en bursdagsfeiring i Bergen i dag, sier Andrine. - Det blir nok ikke så mange presanger på meg, jeg fikk masse på julaften.

- Men jeg håper da på noen, sier Andrine med en liten latter.

Det store målet hennes er OL i Salt Lake City. Om 41 dager åpner lekene. Og legger ikke skjul på at medalje er målet. Og aller helst gull.< P>- OL er selvsagt et kjempemål for sesongen, men akkurat nå føler jeg bare skuffelse, sier Andrine.

Seier på nyåret?

Nyttårsaften ser hun fram til med venner, god mat og vin. Selvsagt skal hun titte litt på fyrverkeriet i Bergen, før hun pakker alpinbagen igjen. 2. januar reiser hun tilbake til verdenscupsirkuset i slovenske Maribor. Og håper på suksess etter skuffelsen i Lienz.

- For egentlig føler jeg meg i ganske god form, sier Andrine Flemmen til Dagbladet.

BEST OG VERST: Andrine Flemmen var best i første omgang og dårligst i andre. - Det er ikke så mye å si annet en at jeg må ha vært «hjernedød» i andre omgang, sier Andrine til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer