FOLKSOMT: Det samlet seg mye folk rundt Katjusjas hotell fredag kveld. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no
FOLKSOMT: Det samlet seg mye folk rundt Katjusjas hotell fredag kveld. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

- Fryktelig trist

Kristoffs trener sjokkert over Paolinis positive dopingtest.

SAINT-GRÉGORIE(procycling.no): Det var allerede en dårlig dag for Katjusja da de ankom Hotel Brit Villeneuve i Saint-Grégorie, et stykke utenfor målbyen Foguères fredag kveld. 

Der ble den enda verre da det ble kjent at Luca Paolini hadde testet positivt for bruk av kokain. 

En het sommerkveld i Franrike ble avbrutt av at det strømmet journalister til Hotel Brit. Flankert av danske Lars Ytting Bak og tyske André Greipel tok til og med Lotto Soudal en spasertur ut for å se på mediekaoset utenfor. 

Alexander Kristoffs trener, Stein Ørn, er på ferie i Tyskland og ble overrasket da han fikk høre om Paolinis positive prøve. 

 - Jeg kom akkurat ut av svømmehallen, og har fått noenlunde kontroll på følelsene (etter avslutningen på den syvende etapppen). Og så kommer dette. 

Tour de France og sykkelsporten har vært preget av flere dopingskandaler de seneste årene, men Ørn mener det er klart skille mellom de gamle stordoperne og Paolini.

 - Det er fryktelig trist. Vi vet at det kommer en del dopingavsløringer i touren. Kokain er et narkotisk stoff, det er ikke EPO. Dette rammes av vanlige straffebestemmelser. 

 - Sykkelsporten trenger ikke flere dopingavsløringer, men det er et narkotisk stoff. Utøvere i andre idretter blir også tatt for dette, påpeker Ørn. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoff med munnkurv 
Alexander Kristoff og resten av Katjusja-syklistene har fått munnkurv av ledelsen, og den ellers så frittalende Kristoff hadde derfor ingen kommentar til procycling.no i kveld.

 - I morgen får jeg kanskje lov, var hans raske kommentar.

Ørn er selv usikker på hvorfor Paolini har testet positivt for bruk av kokain. 
 
 - Det kan dreie seg om en personlig tragedie fra Lucas side. At han prøver å holde seg litt oppegående på overtid, spekulerer Ørn.

Kristoffs trener er klar på at dette har ingenting med laget å gjøre.

 - Jeg kan ikke fatte og begripe at det har noe med laget å gjøre. Jeg kan aldri se for meg at kokain har noe med laget å gjøre, sier Ørn.

Kristoff mister hjelper
Luca Paolini har vært en svært viktig mann for Alexander Kristoff de seneste årene og italieneren har vært sentral i flere av de største triumfene til rogalendingen.

Stein Ørn er usikker på hvordan det vil slå ut at italieneren er ute av Tour de France.

 - Han mister en sentral person i opptrekket sitt, men det kan jo være at han klarer seg uten.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.