Frykten er Terryble

Engelske journalister flokker seg rundt Thierry Henry og minnes sist gang han rundlurte Jamie Carragher på Anfield. Frykten er Terryble for at det skal skje igjen.

CASCAIS (Dagbladet): For Liverpools sideback Jamie Carragher er nemlig spilleren som dyttes inn i det engelske midtforsvaret ved siden av Arenals Sol Campbell hvis Chelsea-kaptein John Terry ikke rekker åpningskampen mot Frankrike søndag kveld. Og Carragher ble - som du ser på bildet - herjet med til de milde grader sist han skulle stoppe Henry.

Det sto 1-1 mellom Liverpool- Arsenal på Anfield da Thierry Henry bestemte seg for å gjøre det han kan best - utfordre forsvarsspillere langs bakken.

I et ustoppelig humør fant han Jamie Carragher foran seg. Han gikk på den første finta medsøkke og snøre og hadde balanse som en full mann da Henry cruiset igjennom.

Og scoret.

Terry holdt nullen

Arsenal og Chelsea møttes fire ganger i sesongen som akkurat er avsluttet. Thierry Henry scoret bare ett mål i løpet av disse kampene. Og det var kvelden John Terry ikke spilte for Chelsea.

Det er slike fakta som får engelskmennene til å skjelve litt i forsvarsbuksene.

I går ble Jamie Carragher - om så er at han hadde fortrengt det - minnet på det som skjedde på Anfield. Alt mens John Terry deltok på sin første trening her i Portugal. Men likevel er det ingen som regner med at Chelsea-stopperens navn finnes på det arket England-trener Sven-Göran Eriksson slipper til offentligheten klokka 19.30 søndag kveld.

Strekken sitter hardt

Det engelske fotballforbundet sa i går at Terry skal gjennom et «aggressivt rehabiliteringsprogram» de nærmeste dagene.

De sier også at strekken som sitter bak i låret gjør ham meget tvilsom til Frankrike-kampen.

Sjettevalget er klar

Jamie Carragher kom inn for John Terry i 6-1 kampen mot Island sist lørdag. Det er han veldig glad for .

-  Jeg spilte ikke mot Japan og trengte den tida jeg fikk mot Island, sier Carragher.

-  Sjøl om jeg spiller sideback for Liverpool, har jeg ingen problemer med å steppe inn som midtstopper på landslaget. Det viktigste for meg er å få spille.

-  Alle som sitter på benken er desperate etter å få slippe til, sier Carragher.

Men Englands problem er at det ikke finnes så mange midtstoppere igjen. Når Jamie Carragher etter all sannsynlighet starter mot Frankrike er han Sven-Göran Erikssons sjettevalg til jobben. Og sjøl om Eriksson-assistent og Norges tidligere landslagstrener Tord Grip går rundt og gjør alt han kan for å hausse opp Carragher som «en betydelig undervurdert spiller», så er det ordet «krise» som stemples på nødløsningen.

Fordi både Rio Ferdinand, John Terry, Jonathan Woodgate, Gareth Southgate og Wes Brown - og i den rekkefølgen også - ville gått foran Carragher om de ikke var dopingtatt eller skadde.

RUNDINGSBØYE 1: Frankrike og Arsenals superspiss Thierry Henry rundet England og Liverpools midtstopper Jamie Carragher og scoret lett da de to engelske klubbene møttes i Premier League i April.
RUNDINGSBØYE 2: Thierry Henry tenker kanskje på Carragher under gårsdagens trening med hindere.