Bekrefter at Haalands lagkamerat kan forsvinne:

Frykter å miste City-stjerne

Manchester City risikerer å miste en av sine viktigste offensive spillere. Det kan i verste fall bety færre leveranser til Erling Braut Haaland (22).

I SIN NYE KLUBB: Erling Braut Haaland for Manchester City. Foto: Pa Photos / NTB
I SIN NYE KLUBB: Erling Braut Haaland for Manchester City. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fredag bekrefter Manchester City-manager Pep Guardiola at de lyseblå frykter at de kan komme til å selge playmakeren Bernardo Silva (27) i løpet av de kommende ukene.

Fra sin midtbaneposisjon er Silva blant klubbens viktigste spillere. Sammen med Kevin De Bruyne er det ham de fleste har sett for seg skal fôre Haaland med stikkere i bakrommet, men det potensielle norsk-portugisiske samarbeidet kan altså ta slutt før det i det hele tatt har kommet i gang.

- Det som skjer, det skjer. Hvis han blir værende, er det perfekt, hvis han må dra, er det sånn fotballen noen ganger er. Spillere har av og til egne ønsker, og jeg skal ikke være den som står i veien for en spillers ønske, sier Guardiola ifølge avisa The Guardian.

PÅ OPPVARMING: Manchester City-spillerne Kevin de Bruyne, Erling Braut Haaland og Bernardo Silva. Foto. Pa Photos / NTB
PÅ OPPVARMING: Manchester City-spillerne Kevin de Bruyne, Erling Braut Haaland og Bernardo Silva. Foto. Pa Photos / NTB Vis mer

Allerede enige?

Samtidig blir Silva koblet sterkt til Barcelona.

Ifølge overgangsguruen Fabrizio Romano skal den spanske storklubbens manager Xavi være svært interessert i 27-åringen, i tillegg til at hovedpersonen selv venter på et tilbud fra Camp Nou. Barcelona skal allerede ha gitt Manchester City beskjed om at de vil legge inn et bud i løpet av kort tid.

Anerkjente Gerard Romero mener en avtale mellom partene er enda nærmere. Skal vi tro den normalt pålitelige reporteren har Barcelona, Jorge Mendes (Silvas agent, journ.anm.) og Manchester City allerede kommet til enighet om en overgangssum på rundt 80 millioner euro, tilsvarende 794 millioner kroner.

Det er ikke første gang Bernardo Silva linkes vekk fra City. Seinest i fjor sommer var han aktuell for Atlético Madrid, men ble overbevist av Guardiola om å bli værende. Et år seinere kan partenes veier likevel skilles.

KAN FORSVINNE: Manchester City-spilleren Bernardo Silva. Foto: Graham Wilson / Action Plus / Shutterstock / NTB
KAN FORSVINNE: Manchester City-spilleren Bernardo Silva. Foto: Graham Wilson / Action Plus / Shutterstock / NTB Vis mer

- Spilleren bestemmer

Guardiola selv legger ikke skjul på at Bernardo Silva kan være på vei vekk.

- En fotballspillers karriere er kort. Det går fort, og du innser det ikke før den plutselig er over. Han må selv snakke med klubben, for jeg har aldri involvert meg i den typen prosesser.

Han fortsetter:

- Man må ta hensyn til klubben, spilleren, agenten, og av og til fører det at man går hver til sitt. Spillerens ønske kommer alltid først. Jeg håper av hele mitt hjerte at Bernardo blir værende, for han er en helt spesiell spiller, men jeg vet helt ærlig talt ikke hva som kommer til å skje.

Crystal Palace og Arsenal sparker Premier League-sesongen 2022/23 i gang fredag kveld, mens tittelforsvarer Manchester City ligaåpner først søndag ettermiddag. Da venter en potensiell vrien bortekamp mot West Ham i London.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer