Frykter alvorlig kneskade for Myhre

Falt i Østerrike.

Lars Myhre kan ha pådratt seg en alvorlig kneskade etter at han falt og kjørte ut i storslalåmrennet i verdenscupen lørdag.

- Lars er på vei til sykehuset i Klagenfurt. Jeg vet ikke så mye mer om skaden han kan ha pådratt seg, men jeg frykter det kan være alvorlig. Han pådro seg en kneskade i fallet, sa landslagssjef Marius Arnesen til NTB etter storslalåmrennet i Bad Kleinkirchheim lørdag.

Det er ikke mer enn snaue 14 dager siden Aksel Lund Svindal falt og skadet seg stygt og alvorlig i utfortraseen i Beaver Creek, der Lars Myhre for en drøy uke siden klarte en flott femteplass i kombinasjonen.

Svindal er ute for store deler av sesongen, og nå kan verdenscuplaget i alpint miste enda en løper.

Dersom Myhre virkelig har pådratt seg en alvorlig kneskade kan sesongen være over for hans del, men hvor alvorlig det er blir først klart etter en MR-undersøkelse av kneet senere lørdag ettermiddag.

Karlsen best

Truls Ove Karlsen kjørte inn til 15.-plassen og ble best av de to norske som klarte å gjennomføre lørdagens renn. Han ble slått av vinneren Massimiliano Blardone fra Italia med 1,91 sekund.

- Truls Ove Karlsen kjørte et bra renn, men han gjorde en stor feil i annen omgang, fortalte Marius Arnesen.

- Jeg er fornøyd med det løperne våre presterte, og det er jo veldig positivt at Kjetil Jansrud klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen her. Det er første gang han kjører to omganger i verdenscupen på over halvannet år, sa Arnesen.

Jansrud endte på 22.-plass til slutt. Han er tilbake igjen, det hersker det ingen tvil om.


SKADET KNEET: I verste fall kan sesongen være over for Lars Myhre. Svaret får han etter en MR-undersøkelse seinere i dag. Foto: AP
SKADET KNEET: I verste fall kan sesongen være over for Lars Myhre. Svaret får han etter en MR-undersøkelse seinere i dag. Foto: AP Vis mer

Mye bedre

- Vi kjører mye bedre i storslalåm i år enn på lenge, og det er bra. Det er også bra at Jansrud har fått vist at han er tilbake igjen for fullt.

- At han klarer å kjøre seg rett inn i verdenstoppen etter å ha vært borte i halvannet år, er rett og slett tøft, mente Marius Arnesen.

Jansrud hadde startnummer 53 i lørdagens renn som gikk under røffe og vanskelige forhold. Derfor var det ekstra sterkt av Jansrud å kjøre så bra.

Men skaden til Lars Myhre kastet mørke skyer over det norske laget som mistet Aksel Lund Svindal for snaue 14 dager siden. Han kom tilbake til Norge lørdag formiddag, men foreløpig er det for tidlig å si noe om når han kan være tilbake igjen.

Italia tok dobbeltseier i lørdagens verdenscup i storslalåm. Massimiliano Blardone vant foran lagkameraten Manfred Mölgg. Ted Ligerty fra USA klarte tredjeplass med Benjamin Raich på fjerde. Østerrikeren sikret seg verdifulle verdenscuppoeng, i en sesong der hans argeste konkurrent om det totale verdenscuptrofeet, Aksel Lund Svindal, allerede er ute av kampen på grunn av skaden fra Beaver Creek.
 
(NTB)