Frykter at fans avslører navn

I dag frykter politi og advokater at de voldtektsmistenkte spillerne i Premier League blir avslørt for offentligheten - på tribunene.

LONDON (Dagbladet): Åtte spillere fra Premier League er direkte tilknyttet den anmeldte og påståtte voldtekten av ei 17 år gammel jente på Grosvenor House Hotel i det sentrale London natt til forrige lørdag. En niende spiller - han som betalte for rom 316, der ugjerningen skal ha funnet sted - har alibi for det gitte tidsrommet. Og selv om navnene har florert på Internett, i e-poster, blant drosjesjåfører og på balløyas puber, er de fortsatt «hemmelige» av erstatningsjuridiske årsaker.

I dag fryktes det at fotballsupportere landet rundt vil ta på seg rollen som dommer og jury ved å la navnene runge ut over tribunene når den åttende Premier League-runden sparkes i gang.

Flere sanger er forberedt og ligger ute på nettet. Noen av dem navngir feil spillere.

TV-kanalene er advart

SKY Sports og ITV, TV-kanalene med rettigheter til Premier League, er allerede advart og bedt om å være forsiktige i dekningen av kampene. TV-kanalene kan ikke styre lyden fra tribunene og publikums sanger og rop, men de kan styre sin egen redigering av de kampsekvensene som går i reprise. Og i advarselen fra de anmeldte spillernes advokater ligger det en trussel om erstatningssøksmål. Hvis SKY Sports eller ITV viser situasjoner om igjen der bakgrunnslyden, det vil si publikum, avslører de anmeldte spillernes navn, kan det koste.

Derfor vurderer TV-kanalenes sjefer spesialtiltak i form av forsinket lyd, slik at publikums sanger kan redigeres vekk for seerne.

Trenger høyere lønn...?

Spilleren som betalte for rommet med sitt kredittkort, har allerede fått svi på pungen. Grunnen er at klubbens manager mener spilleren har utvist usedvanlig dårlig vurderingsevne. Manageren skal ha spurt spilleren om hvorfor han betalte for rommet. Uten å vente på svar skal han ha fulgt opp slik: «Hvem er det som er så dårlig stilt at du måtte betale for rommet? Be ham om å komme til oss så skal vi se på kontrakten hans. Det er jo helt åpenbart at vi ikke betaler ham nok».

Rasende stjerne

Klubbens mest profilerte spiller, et verdenskjent navn, skal ha tiltet da han fikk høre om anmeldelsen av flere av hans lagkamerater. Ifølge kilder skal tobarnsfaren det er snakk om ikke bare ha rast verbalt mot spillerne - lagkamerater måtte også holde ham tilbake for at det ikke skulle bli fysisk.

Midt oppe i dette sitter en av Englands mest respekterte managere med et dilemma: Skal han vrake de anmeldte spillerne til helgas runde?

Chelsea-spilleren som hadde med den 17 år gamle jenta tilbake til rom 316 på Grosvenor House, mens hun ennå sa seg villig til å ha sex, er nå politiets hovedvitne.