Frykter at Real Madrid brukte EU-penger på kjøpet av Bale

Nå blir klubben gransket.

 REKORDKJØP:  Gareth Bale ble historiens dyreste fotballspillere da han ble klar for Real Madrid. Foto: Daniel Ochoa de Olza / AP / NTB Scanpix
REKORDKJØP: Gareth Bale ble historiens dyreste fotballspillere da han ble klar for Real Madrid. Foto: Daniel Ochoa de Olza / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): EU-parlamentariker Derk Jan Eppink aner ugler i mosen. Nederlenderen har rettet blikket mot den spanske storklubben Real Madrid:

De kan ha brukt EU-midler for å finansiere Gareth Bale, mistenker Eppink.

- Det her er total mangel på respekt for den beinharde virkeligheten, skriver Ekstrabladets Jan Jensen i en sportskommentar.

Sliter økonomisk Spania er inne i den største økonomisk krisen siden 2.verdenskrig. Arbeidsledigheten er skyhøy, spesielt blant ungdommen. I januar 2013 var 55 prosent av Spanias unge uten arbeid.

Spania har mottatt rundt 746 milliarder kroner i tilskudd fra EU de siste årene, skriver The Independent. Mye av de pengene er blitt brukt til å redde spanske banker fra konkurs, blant dem Real Madrids bankforbindelse Bankia.

Real Madrid har en gjeld på 600 millioner euro, og har vaklet økonomisk flere ganger, skriver spanske AS.

Eppink mistenker at Real Madrid finansierte kjøpet av Gareth Bale med hjelp av den spanske banken Bankia, som nettopp fikk en innsprøytning med EU-penger som var avsatt til krisen i Spania.

- Bankia ble nettopp reddet med et tilskudd på 18 millioner euro fra den Europeiske stabilitetsmekanismen (ESM). Nå gir de Real Madrid penger for å hente spillere, sier Eppink.

Rapport Pengene var ment til å hjelpe et folk som lider. Nå er pengene brukt på den vanvittige Bale-overgangen. Det setter sinne i kok hos Eppink.

Han liker ikke at Real Madrid bruker 100 millioner euro på en spiller, samtidig som klubben har en skyhøy gjeld.

Om nederlenderen har rett, er pengene blitt tatt av folket og gitt til Real Madrid, skriver AS.

- EU-midler kan ikke brukes på den måten her, slår nederlenderen fast.

Eppink jobber i disse dager med en rapport for å finne ut hvordan Real Madrid fikk pengene til Bale-overgangen. Nederlenderen kommer til å sende inn en rapport til EU-kommisjonen, hvis han finner noe snusk.