MOLDE-DUO: Reidar Sandblåst med Erling Moe (til venstre) og Ole Gunnar Solskjær. Førstnevnte er midlertidig Molde-trener mens Ole Gunnar Solskjær er midlertidig Manchester United-trener. Foto: Privat.
MOLDE-DUO: Reidar Sandblåst med Erling Moe (til venstre) og Ole Gunnar Solskjær. Førstnevnte er midlertidig Molde-trener mens Ole Gunnar Solskjær er midlertidig Manchester United-trener. Foto: Privat.Vis mer

Tornekrattet-lederen nektet å tro at Solskjær kunne bli United-trener

Frykter at Solskjær er tapt: - Heldige hvis han kommer tilbake

Først forkastet Tornekrattet-leder Reidar Sandblåst tanken om at Ole Gunnar Solskjær kunne bli Manchester United-trener. Nå frykter han at de henter ham permanent.

- Hvis du hadde spurt folk på akkurat det tidspunktet, så hadde nok ni av ti sagt: «Dette er tynn suppe». Så feil kan man ta, humrer Reidar Sandblåst til Dagbladet.

Lederen for Tornekrattet, Moldes supporterklubb, legger ikke skjul på at han, i likhet med mange andre, gikk på en liten smell da han forkastet tanken om at Ole Gunnar Solskjær kunne bli Manchester United-manager.

- De får bare holde på. Jeg tror det er tynn suppe. Hvorfor skal han ta en midlertidig trenerjobb når han holder på å bygge opp et nytt lag i år og til neste år i denne byen, sa Sandblåst i et intervju med Eurosport da skriveriene begynte.

Dagen etter ble nordmannen presentert som Manchester Uniteds trener ut denne sesongen.

- Jeg trodde ikke på ryktene i starten. Nå har han tatt tolv poeng. Det har vært fire relativt greie kamper, men du må jo få alle til å spille på lag. Det tok kort tid, han er en positiv fyr, og det har smittet over. Han var heldig som møtte to antatt dårligere lag først, men nå kommer syretestene på rekke og rad, sier Sandblåst.

FØR SESONGSTART 2018: 29. februar 2018 møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær for å snakke om hvordan han ønsket at Molde skulle spille i 2018. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Solskjær-sjokket

Siden ansettelsen har Solskjær ledet de røde djevlene til fire seirer på fire kamper i ligaen, samt FA Cup-seier mot Reading på lørdag.

- På Sportspuben 1911 (pub i Molde) har jeg ikke sett så mange United-supportere før. De har børstet støvet av de gamle draktene og har felles samling, sier Sandblåst, og legger til:

- Jeg klyper meg litt i armen. Det er ikke så lenge siden jeg tok han i hånda på den siste Molde-kampen og ønsket han god ferie. Nå er han trener for en av de største klubbene i verden. Du kan ikke gjøre noe annet enn å dra på smilebånda.

Trond Hustad, sportsleder i Romsdals Budstikke, ble også tatt på senga.

- Vi var vel like overrasket her som alle andre da de første Twitter-meldingene kom. Etter et par timer skjønte vi at det faktisk var reelt. Jeg tror det kom relativt brått på alle, inkludert Molde Fotballklubb og Ole Gunnar Solskjær, sier Hustad til Dagbladet.

- Det er ikke noe annet å si enn at det er et eventyr. Det er nesten ikke til å tro at en gutt fra Kristiansund er manager for Manchester United. Det er fantastisk reklame for norsk fotball, legger Hustad til.

Saken fortsetter under lenken.

Kritiske røster i Molde

Tidligere denne uka skrev sportslederen en kommentar i Romsdals Budstikke med tittelen: «I Molde har folk mast i tre år om at Ole Gunnar Solskjær må få sparken. I Manchester jubler de for at han er sjef i verdens største fotballklubb».

Videre omtaler Hustad det som den mest absurde kontrasten han har opplevd i sine 22 år som sportsjournalist.

- Ole Gunnar Solskjær har hatt en stor popularitet i hoveddelen av supportermiljøet i Molde, men det har også vært en andel som har vært kritiske til han som trener, hans disposisjoner, laguttak, spillerkjøp og så videre. Spesielt i den siste perioden, utdyper han overfor Dagbladet.

- Den andelen har vært overraskende høy, synes jeg. Det er en evig diskusjon som går i supportermiljøet og rundt klubben om han skal fortsette eller ikke.

Selv har han stått bak Solskjærs kandidatur som trener hele veien.

- Det er en rekke årsaker til at jeg mener Solskjær er den beste treneren Molde kan ha for øyeblikket. Dette handler blant annet om støtten han har i spillergruppa og betydninga han har når noen av de beste spillerne velger å signere for Molde.

Håper kritikerne tenker seg om

Sommeren 2016 uttalte blant annet fotballekspert Ivar Hoff at «Hadde treneren vært en annen en Solskjær, ville framtida vært på agendaen i neste styremøte».

- I alle de siste vårsesongene har det også vært dårlige perioder. Det har vært krise, egentlig, før klubben har snudd det gang på gang, gjenforteller Hustad.

Tornekratt-leder Sandblåst håper at kritikerne nå tenker seg litt om.

- Det må stå for deres regning. Du sitter litt på din egen tue når du sier: «Nei, det må finnes bedre trenere enn Ole Gunnar». Jeg har sittet i reisekomiteen i noen år. I 2018 tapte vi i Trondheim og Kristiansund. Det er lov å være skuffet fordi du taper, men å gå så langt som å si at: «Vi må sparke han» … Det skaper debatter på sosiale medier, men er man litt ærlig, så faller nok den påstanden om at han bør sparkes ganske fort, sier Sandblåst.

Tornekrattet-lederen tror ikke at det er disse supporterne som resten av folket lytter til.

- I Tornekrattet så har det vært unison enighet om at han må bli og må få tid. Noen er det uansett som ønsker treneren fjernet etter noen tap, sier Sandblåst.

Saken fortsetter under lenken.

Vil ikke miste Solskjær

Sandblåst innrømmer at han «uheldigvis» frykter at Solskjær kan bli permanent manager for de røde djevlene.

- Jeg er en ihuga Arsenal-supporter, men jeg har sett fire United-kamper bare for å se hva han gjør. Noen kamper kommer han til å tape, men tar han dem til en fjerdeplass, så er det nok store sjanser for at han ikke kommer tilbake til Molde.

- Hvis han kommer tilbake, så er vi heldige. Det må vi se på som en skikkelig bonus, legger han til.

Hustad frykter det samme, men stiller seg mer tvilende til at Solskjær kan få jobben på permanent basis.

- Hvis han leverer så gode resultater at Manchester United kommer i en situasjon der de nesten ikke kan la være å tilby han en forlengelse, så må vi tro at han takker ja til det. Men jeg vil tro at det skal mye til for at det skjer, sier Hustad.

Tror på erstatteren

Seinest fredag sa Øystein Neerland til Romsdals Budstikke at Molde ikke har noen andre planer enn at Solskjær kommer tilbake som trener i mai.

Assistent Erling Moe styrer butikken fram til da.

- Moe er meget godt rusta til å ta over i de neste månedene. Han er en lokal fagmann som har vært tilknyttet A-laget til Molde i de siste ti åra. Han har jobbet under Kjell Jonevret, Tor Ole Skullerud og Solskjær. Han har vært med hele veien og er en kontinuitetsbærer, sier Hustad.

Moe var midlertidig manager for Molde fra Tor Ole Skullerud ble sparket i starten av august 2015, til gjeninnsettelsen av Solskjær i slutten av oktober.

- Jeg har god tro på Erling. Du trenger ikke å lete med lys og lykter i hele Norge og Europa for å finne en ny trener. Han gjorde det fryktelig godt sist. Han har lært mye av Ole Gunnar, så det tror jeg skal gå bra, sier Sandblåst.