- Frykter at vi mister Thomas

Skiskyttertrener Roger Grubben er sterkt bekymret over økokuttene til toppidretten. Suksesstreneren er redd for å miste Thomas Alsgaards kompetanse.

Anterselva (Dagbladet): Han frykter også for oppladningen til Torino-OL. Skiskytterne har den høyeste seiersprosenten av norske vinteridrettsutøverne denne sesongen. Grubben er overbevist om at en del av suksessen skyldes samarbeid og hjelp fra Olympiatoppen.

Høydesamling

Blant annet har Thomas Alsgaard, på Olympiatoppens regning, jobbet med skiskytterne.

- Jeg er veldig fornøyd med måten Thomas Alsgaard har kommet inn i laget på. Han har virkelig bidratt med sin kompetanse. Jeg har et sterkt ønske om å ha ham med videre.

- Men med de signalene som har kommet, er jeg usikker på om vi får lov til det. Og jeg er også bekymret for forberedelsene til Torino-OL. Det er et mesterskap høyt over havet, og krever flere høydesamlinger i forkant. Slikt koster en del penger, sier Grubben, som håper å havne i en økonomisk situasjon der han må velge mellom Alsgaard og høydesamling.

Planlagt

- For meg som trener og ansvarlig for å stå best mulig sportslig rustet til et OL, ønsker jeg selvsagt begge deler. Noe vi da også har planlagt etter.

Men også Grubben og skiskytterne vil trolig få merke kuttene fra Olympiatoppen. Dagbladet spurte i går kveld toppidrettssjef Bjørge Stensbøl om skiskytterne heretter må klare seg uten Alsgaards hjelp.

- Jeg er dessverre redd for det, svarte Stensbøl.

Lars Berger ble beste nordmann på 5. plass på gårsdagens 20 kilometer i Anterselva. Han pådro seg 4 tilleggsminutter. Øvrige nordmenn, se side 30.

SUKSESSPAR: Pengekuttene til toppidretten kan bety at Ole Einar Bjørndalen (t.h.) og resten av skiskytterne mister kompetansen til Thomas Alsgaard. Her er de to sammen på trening i Ramsau.