Frykter avtalen ryker

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg- Lillestrøm 4- 0. Her ønskes Sigurd Rushfeldt lykke til i Benfica av Nils Arne Eggen. Alle RBK-gutta tror Rush har gjort sitt i Trondheim - unntatt han sjøl. - Jeg er ikke sikker på om de stiller bankgarantien, sier han.

I dag tidlig dro Sigurd Rushfeldt (26) til Portugal for å gjennomføre den medisinske testen. - Håper du stryker, sier Jørn Jamtfall - og ønsker lagkameraten lykke til.

Samtlige medspillere var bortom i hjørnet med høyrelanken før Rushfeldt til slutt satt aleine igjen i garderoben. De tok farvel med toppscoreren de to siste sesongene. Bare salgsobjektet sjøl frykter det kan skjære seg i siste liten. Ikke på helsetesten, men på grunn Benficas skakkjørte økonomi.

- Jeg har ikke hørt annet enn at de har pengeproblemer. Jeg tar ingenting på forskudd, sier Rushfeldt.

Selv ikke Nils Arne Eggen var like pessimistisk i går:

- Få låne børsten din for siste gang, Sigurd.

- Du kan få den.

- Nei, den må du ha med deg til Portugal.

Frist til tirsdag

Uansett - Rushfeldt slipper ikke tvilen før overgangssummen på 30 millioner kroner er garantert til RBKs bankforbindelse. RBK-direktør Nils Skutle krever at alt er på plass innen tirsdag kl. 15.00. I verste fall kan han strekke seg til onsdag eller torsdag.

- Det kan vel jeg også. Men de kan ikke drive å drøye det lenger ut, sier Sigurd.

I går hadde han ingen stor dag på Lerkendal. Rushfeldt kom til to klare målsjanser og skuslet bort begge. Toppscoreren innrømmer at den uavklarte overgangen til Benfica har redusert ham de tre siste kampene.

- Har vært mye styr rundt meg og Benfica de to siste ukene. Jeg har vært så nær, og da kan jeg ikke la være å tenke på det. Ikke bra, sier han.

Spillet rundt bankgarantien RBK krever fra portugiserne, har distrahert Rushfeldt. Derfor gikk han målløs av banen etter 86 minutter.

- Rush var sånn midt på treet, sier Nils Arne Eggen.

Kommer tilbake?

Eggen nekter å røpe noe som helst om erstatteren. Sigurd tror disse kan gjøre jobben han har gjort i samtlige kamper - unntatt én - de siste tre sesongene.

- Rune Lange, Kjetil Løvvik, Andreas Lund og John Carew.

- Må den nye spissen være samme type som deg?

- Nei, det tror jeg ikke. En liten fotrapp en kan gjøre samme jobben.

- Hvordan har RBK gjort deg bedre?

- Jeg er blitt bedre framfor mål.

Det fikk han ikke vist mye av i går.

- Litt skuffende det, sier Rushfeldt, som har fire år foran seg i Portugal - om alt går i orden.

- Spiller du for RBK etter proffkarrieren?

- Ser ikke bort fra det, sier Sigurd.

<B>GOD TUR!</B> Rosenborg-trener Nils Arne Eggen tar sin toppscorer Sigurd Rushfeldt i hånda for siste gang i garderoben, og ønsker god tur til Portugal.