- Frykter bare meg selv

LONDON (Dagbladet): I natt norsk tid er Memphis, byen til Elvis, åsted for rock'n'roll med hansker. Briten Lennox Lewis skal endelig møte Mike Tyson. De to forvokste skal neveslåss om ære og store bunker dollar for retten til å kalle seg verdensmester i klassen tungvekt.

Før første runde er det vanlig at begge bokserne, og deres mange halvgale medhjelpere, spriter opp tilværelsen med en ring av kloke ord.

Frykt

- Vi har begge en liten frykt i oss, sier Lennox Lewis før nattas kamp som av britene er omdøpt til «Rumble on the River». Dette for virkelig å henlede tankene tilbake til Alis dager og «Rumble in the Jungle». Lewis legger til:

- Hvis Tyson ikke frykter meg, så har han et problem. Han burde være redd. Jeg har en frykt, og den frykten er ikke Tyson, men min redsel for å tape. Det høres kanskje snodig ut, men jeg tror frykten vil hjelpe meg til å vinne denne kampen, sier Lewis som fra sitt hjørne drar på med mer hanskefilosofi:

- Den eneste personen som kan slå meg i natt, er meg selv, ikke Tyson. Sitat Lennox Lewis.

Skal drepe

Hans motstander Mike Tyson har siden han kom til Memphis blitt skjermet mot pressen av sitt riv ruskende støtteapparat. Kanskje dette har vært et gode for menneskeheten.

Tyson har ved tidligere anledninger sluppet utsagn som vanlige mennesker har vanskelige for å svelge, men som innenfor boksemobben blir sett på som gode ord i kampens hete: - Jeg skal drepe Lennox, han er ikke et menneske. Sitat Tyson. Lennox Lewis lar seg ikke friste til å bruke verbale høyre hooks.

- Jeg møter Tyson når han igjen er på sitt beste. Dette er min siste kamp. Jeg er på toppen av min karriere, men han er mitt siste hinder. Han må vike for at jeg skal nå mitt mål.

  • Den som har uppercut-sveis, smoking og tilgang på kabel-tv kan følge kampen kommende natt. Med eller uten tjuvtricks fra lukket avdeling Tyson.