Frykter blodbad i EM

Det engelske fotballforbundet (FA) har avtalt et krisemøte med sin tyrkiske motpart. Formmål: Hindre ville slåsskamper og blodbad mellom fansen i EM.

I dag ba FA-direktør David Davies danskene om unnskyldning for de opprørende scenene i København de siste to dagene.

- Menneskene i den hyggelige byen fortjente bedre, mye bedre. De må få våre og tyrkernes unnskyldninger. Det finnes ingen formildende omstendigheter her, sier Davies.

Han tok også en telefon til det tyrkiske fotballforbundet, der det på direkten ble avtalt å framskynde et møte mellom forbundene.

- De må forstå, mye klarere, hvor bekymret vi er for neste gang engelske og tyrkiske tilhengere møtes i utlandet. På samme måte må vi finne en måte å gjenopprette forholdet mellom oss som fotballnasjoner, sier Davis til Sky Sports.

Et titalls mennesker ble skadd, og to knivstukket, i gateslagene i København. Det engelske fotballforbundet lover nok en gang å gå igjennom sikkerhetstiltakene før titusenvis av engelske tilhengere reiser til EM i Nederland og Belgia i juni.

- Før Istanbul (der to ble knivdrept), må vi understreke at engelske lag har spilt flere kamper enn aldri før i Europa uten noe bråk, sier Davis, som også er overrasket over Arsenal-fansens herjinger i Danmark.

- Før denne uka kan jeg nesten ikke huske siste gang navnet Arsenal har blitt forbundet med supportertrøbbel i utlandet, sier han.