Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter bråk i Albania

Nils Johan Semb frykter ukonsentrerte spillere og bråk rundt Norges EM-kvalkamp mot Albania lørdag 5. juni. - Det overrasker meg at vi må spille i Albania, og jeg frykter at spillerne ikke vil være mentalt forberedt, sa Semb på pressekonferansen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nyheten om at vi må spille i Albania kom som lyn fra klar himmel. Ryktene gikk om at kampen ville bli flyttet til en nøytral bane, sa Semb.

- Det kryr av menneskelige tragedier i området. Fotball blir helt uvesentlig i den store sammenhengen, og det vet spillerne. Jeg håper det ikke får noen innvirkning på kampen, sa en skeptisk Semb.

Han forholder seg avventende til Uefas avgjørelse om at kampen skal spilles i hovedstaden Tirana, og regner med at spillernes sikkerhet blir ivaretatt.

Reisenekt?

- Hvis vi får den minste anelse om at det kan bli problemer, reiser vi ikke. Sikkerhetsspørsmålet er en ting, en annen er om vi klarer å være mentalt forberedt under slike forhold, mente Semb. Han innser at han kan komme i en situasjon der spillere nekter å reise til den krigsherjede delen av Europa.

- Hvis noen ikke vil være med, synes jeg vi skal respektere det. Vi er forberedt på at situasjonen kan oppstå, men får vente å se hva spillerne sier, og de garantiene vi får fra Uefa, sa Semb.

Normalt reiser det norske landslaget til bortekampene noen dager i forveien for å forberede seg maksimalt. Det kan bli gjort et unntak denne gangen.

- Én mulighet er å reise til et sted i nærheten, for eksempel et naboland. Da kan vi fly inn kampdagen og returnere samme kveld. Italia kan være et alternativ, mente Semb som ikke la skjul på at han frykter forberedelser under kummerlige forhold i den albanske hovedstaden.

Vil ha garantier

- Det utarbeides nå en liste der vi ber Uefa om å iverksette tiltak for å sørge for sikkerheten til to fotballag, journalister og eventuelle tilskuere, sa generalsekretær Karen Espelund til NTB etter tirsdagens pressekonferanse i fotballforbundet.

- Vi forlanger en garanti som bunner i et samarbeid med albanske myndigheter eller NATO. Det er allerede opprettet diplomatiske forbindelser for å få sjekket forholdene, og representanter fra NFF kommer til å reise ned for å ta en nærmere titt på kamparena, treningsforhold og innkvartering. Alt må være i orden før vi reiser, sa Espelund.

- Uefa har sagt de kan komme til å flytte kampen til nøytral bane hvis noe uforutsett skulle inntreffe, men inntil videre må vi forholde oss til begrunnelsen om at Tirana ikke er noen krigsarena, avsluttet Karen Espelund.

/NTB)