Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter bråk rundt hatkampen

Brann-Vålerenga spilles kvelden før 1. mai.

(Dagbladet.no): Det har blitt bråk i forbindelse med kampene mellom Brann og Vålerenga flere ganger de siste årene.

Søndag kveld klokka åtte møtes de to lagene i Bergen, på det som tradisjonelt er en av Norges vanligste festkvelder - kvelden før 1. mai.

- Jeg er kritisk til at kampen er satt opp så sent. En bør tenke seg om både to og tre ganger når en så risikabel kamp blir lagt til et slikt tidspunkt, sier nestleder Tore Larsen i Brann-Bataljonen til Aftenposten.

Casuals 

Han viser til at alkoholinntaket normalt sett er stort denne kvelden, og at det derfor kan være ugunstig at kampen spilles såpass seint.

Det er ikke de fotballinteresserte som skaper bekymring, men framveksten av den såkalte casuals-kulturen - bråkmakere som bruker fotballkamper som påskudd for å lage kvalm.

- Risiko uansett tidspunkt

Supporterklubbene og politiet er oppmerksomme på faren, og gjør det de kan av forebyggende tiltak.

Frykter bråk rundt hatkampen

- Både vi og Klanen er flinke til tipse politiet dersom vi hører om potensielle bråkmakere, sier Larsen.

Arrangementssjef Dag Vestlund i NFF mener kamptidspunktet ikke er avgjørende for om det blir bråk i forbindelse med kampen.

- Brann mot Vålerenga har alltid vært et spesielt oppgjør, og de siste årene har det vært tendenser til småbråk. Elementene er der uansett kamptidspunkt, sier Vestlund til Aftenposten.

• Din mening: Hva bør gjøres for å unngå bråk rundt fotballkamper?

PRESTISJE: For supporterne ligger det mye prestisje i oppgjøret mellom møtene mellom Brann og Vålerenga. Her fra NM-kvartfinalen på Ullevaal  i fjor. Foto: Scanpix
PRESTISJE: For supporterne ligger det mye prestisje i oppgjøret mellom møtene mellom Brann og Vålerenga. Her fra NM-kvartfinalen på Ullevaal i fjor. Foto: Scanpix Vis mer
BRÅK: I 1999 måtte politiet gripe inn mot Vålerenga-fans som forsøkte å hindre Brann-supportere i å komme inn i bussene sine utenfor Bislett. To Brann-supportere fikk lettere skader.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling