Frykter Carew blir B-vare

Den medisinske testen veltet i går Fulhams kjøp av John Carew. Norske proffagenter frykter at Carew nå stemples som annenrangs vare. John Arne Riises agent Einar Baardsen mener det er direkte uansvarlig av Carew-agent Per A. Flod ikke å forfølge Fulhams påstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følgende melding - verken mer eller mindre - kom i går på Fulhams hjemmeside:

«Fulham gjennomfører ikke kjøpet av John Carew som følge av resultatene av den medisinske testen.»

For Carew kan det medføre alvorlige konsekvenser å stryke på en medisinsk test.

- Han risikerer et sekundastempel, sier Einar Baardsen til Dagbladet.

Baardsen kjenner godt Fulham fra vårens forhandlinger om kjøp av John Arne Riise fra Monaco.

- De var veldig OK å forhandle med, sier Baardsen.

Myggen- og Steffen Iversen-agent Erik Solér er langt på vei enig med Baardsen:

- Dette er veldig negativt for John Carew som varemerke, sier han.

Tore André Flo-agent Gunnar Martin Kjenner er mindre kategorisk:

- Det hefter en lyte ved spilleren framover, og det vil lett få økonomiske konsekvenser, men dokumenteres det at helsa er i orden kan han markedsføres på en positiv måte likevel, sier Kjenner.

Taktisk spill

I dag framstår det som en tabbe at John Car ew i november sjøl avslørte plagene med jumpers knee i begge knær. Han sa følgende til VG:

- Jeg håper selvsagt å unngå operasjon. Det er mulig å trene opp kneet til å fungere bra, men legen i Valencia sier vi må se dette an. Dersom det blir verre i løpet av sesongen, går det nok mot operasjon.

Jumpers knee er samme skade som Ronny Johnsen lider av. Blant fotballfolk oppfattes ofte skaden som nærmest umulig å bli kvitt.

Men i går tilbakeviste både Carew sjøl, agent Per A. Flod, Valencia-legene og landslagslege Lars Engebretsen på det sterkeste at Carew sliter med noe som helst annet enn manglende spilletid for Valencia. «Knærne mine er kjempefine,» sa Carew til TV2.

Flod gir ikke mye for Fulhams knappe legebulletin:

- Dette er taktisk motivert av Fulham for å prøve å få en bedre økonomisk overgang, sier Per A. Flod til Dagbladet.

Etter det Dagbladet.no erfarer ville Fulham betale drøyt 50 millioner kroner nå, og ytterligere 50 millioner først når nordmannen hadde spilt et bestem t antall kamper. Noe Valencia sa nei til.

Flod ser ikke at Carew kan bli svekket som følge av publisiteten rundt den medisinske testen, og vil ikke sjekke Fulhams påstander.

- Hva skulle jeg oppnå med det? Saksøke dem for å gjøre en dårlig jobb, eller?

- Hvorfor ikke?

- Jeg vet ikke om jeg bryr meg med å grave i det. Jeg kan ikke skjønne at vi kunne oppnå noe som helst. John er i topp fysisk form. Om Fulham mener noe annet, er det uaktuelt for John å tenke seg å spille for Fulham uansett. Og det er greit for både John og meg.

Kritisk Baardsen

Einar Baardsen presiserer at han ikke kjenner saken innenfra, men han kjøper slett ikke Flods argumenter:

- Jeg synes det høres besynderlig ut at Fulham skulle bløffe om et medisinsk problem. Carew har selv gått ut og sagt at han har slitt med jumpers knee. Da blir en kjøpende klubb årvåken, mens Valencia kan få lyst til å selge, sier Baardsen, som slett ikke ville gjort som Flod om han kom i samme situasjon:

- Jeg ville vært bekymret om en av mine spillere hadde blitt underkjent i en medisinsk test. Da ville jeg satt himmel og jord i bevegelse for å få utskrift av all dokumentasjon fra legene som har undersøkt ham, og gått til verdens ledende ekspert på området for å få en uavhengig vurdering av påstanden, sier han.

Men det vil altså ikke Flod gjøre.

- Det er uansvarlig å gjøre noe annet, sier Baardsen.

Vanskelig avveining

Dermed ikke sagt at både Valencia-legen og Fulham-legen oppriktig kan mene å ha rett:

- En lege som representerer selgende klubb, vil ikke vurdere en skade på samme måte som en lege som representerer kjøpende klubb. Han fra selgende klubb vil si at spilleren spiller så lenge han klarer. Legen fra kjøpende klubb vil være skeptisk. Det handler tross alt om en handel til over 100 millioner kroner, sier Baardsen.

Men i går kveld framsto det i alle fall som sikkert at Carew i dag drar tilbake til Va lencia-treningene fra det kjappe besøket hos mamma på Lørenskog. Salva Ballesta har holdt Carew ute av laget de siste kampene. Han ble utvist mot Betis søndag. Carew er vurdert som femtevalg, men Ballestas utvisning kan bety spilletid for nordmannen likevel. Om ikke annet for at Valencia vil bevise at ikke helsa hans skranter.

- John skal vise for Valencia at Fulham har gjort noe dumt, sier Per A. Flod.

MR. COOL: John Carew, som alltid tilsynelatende uberørt av oppstusset rundt ham, på Gardermoen søndag. Da var han på vei hjem til mamma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer