SIST IGJEN I GARDEROBEN: Guessan Bi Hverve (19) og Jean Stephane (19) er usikre og redde etter at Lyn gikk konkurs. De to kom til Oslo-klubben på lærlingskontrakt i fjor høst etter storspill i Norway Cup. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SIST IGJEN I GARDEROBEN: Guessan Bi Hverve (19) og Jean Stephane (19) er usikre og redde etter at Lyn gikk konkurs. De to kom til Oslo-klubben på lærlingskontrakt i fjor høst etter storspill i Norway Cup. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Frykter de må ut av Norge etter Lyn-konkursen

- De står uten nettverk, sier eks-kaptein Tommy Berntsen.

||| KRINGSJÅ (Dagbladet): Guessan Bi Hverve (19) og Jean Stephane (19) fra Elfenbenskysten forlot Lyn-garderoben som de aller siste i formiddag.

De to ble hentet til Oslo-klubben under fjorårets Norway Cup, etter at laget deres SEFA hadde vunnet hele turneringen. Allerede da hadde Lyn kniven på strupen, men ble reddet med et nødskrik.

I går ettermiddag var det slutt. FK Lyn manglet halvannen million kroner på å drifte laget ut sesongen, og slo seg selv konkurs.

Nå frykter begge afrikanerne at de må ut av landet, dersom ikke agenten greier å skaffe dem en ny klubb raskt.

Stephane gikk hvileløst rundt i korridoren med telefonen til øret før han tok seg tid til en prat med Dagbladet.

- Dette er tøft for meg. Lyn er en fin klubb å være i, men nå må agenten min finne en ny klubb. Ellers må jeg hjem til Elfenbenskysten, sier den raske og tekniske kantspilleren, som var kaptein på laget som vant Norway Cup. 

I garderoben sitter kompisen Bi Hverve Guessan og gråter høylytt.

- Jeg er blitt glad i Lyn, og fått mange gode venner her. Å dra tilbake vil være veldig tungt, sier han til Dagbladet.

Daglig leder Rolf Magne Walstad sier de to gutta fra Elfenbenskysten er engstelige.

- De er usikre og redde for framtida. Mister man jobben sin i Elfenbenskysten har man ingen rettigheter. Det er viktig for dem å forstå at de her i Norge blir fanget opp i systemet, sier han.

- Men er det ikke en fare for at de ikke blir det, og at de mister oppholdstillatelsen uten en jobb?

- Jeg kan ikke tenke meg at dette landet fungerer på den måten. Vi skal fighte for rettighetene deres, jeg tror ikke de skal behandles annerledes enn de andre spillerne.

Bi Hverve og Stephane fikk først lærlingkontrakt med Lyn i fjor, men har vært profesjonelle denne sesongen.

- De er proffer, og har alle papirer i orden, sier Walstad.

Tommy Berntsen, Lyn-kaptein i en årrekke og trener for juniorlaget til NTG/Lyn, var også til stede på informasjonsmøtet.

Han synes det var vondt å se enkelte av spillernes reaksjoner.

- Noen har spilt i Lyn hele livet, og hatt gutta på A-laget som forbilder. Nå har de endelig kommet seg opp, også går klubben konkurs. I tillegg har vi et par fra andre verdensdeler. De står omtrent uten nettverk nå som er klubben er ferdig, sier han til Dagbladet.