Frykter Deila styres som ei dukke i Celtic

Tidligere Celtic-stjerne er kritisk.

PÅ LAVESTE HYLLE: En tidligere Celtic-spiss tror ikke Ronny Deilas spillerkjøp holder mesterklasse. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/ NTB scanpix
PÅ LAVESTE HYLLE: En tidligere Celtic-spiss tror ikke Ronny Deilas spillerkjøp holder mesterklasse. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/ NTB scanpixVis mer

Ronny Deila er under kraftig press før onsdagens returkamp mot Legia Warszawa. Tidligere Celtic-spiller Frank McAvennie frykter for klubbens framtid under nordmannen.

54-åringen spilte mer enn 100 kamper for Celtic over to perioder på 1980- og 1990-tallet. McAvennie har vondt for å forstå hvorfor Deila fikk jobben som klubbens nye manager da Neil Lennon takket for seg.

- Jeg håper han ikke er en dukke som blir styrt av andre, men jeg frykter det. Hva slags manager kommer til en klubb og blir fortalt hvem assistenten hans blir?, sier McAvennie, ifølge Telegraph.

Den gamle spissen sikter til John Collins, som ble ansatt til å være Deilas assistentmanager.

- Jeg spilte med John. Hvis Ronny ikke er sterk, tar John over. Ingen hadde hørt om Deila før, men kanskje Peter Lawwell (Celtics daglige leder) ikke hadde noen tro på at de ville komme til mesterligaen og hentet noen han kunne skylde på, sier McAvennie.

Ville foretrukket Keane Deila måtte tåle mye kritikk for måten han satte opp laget på da Celtic tapte 1-4 for Legia Warszawa i den polske hovedstaden forrige uke. Da Celtic fikk en mann utvist, fortsatte han å angripe, og mot slutten av kampen kollapset laget fullstendig.

Det fikk umiddelbart mange til å stille spørsmål om Deila er rett mann for den skotske storklubben.

Roy Keane var manges favoritt til å ta over jobben da Lennon ga seg, men den tidligere Manchester United-spilleren valgte i stedet å bli assistent i Aston Villa.


- Keane sa nei til jobben fordi han ikke fikk lov til å skape sitt eget lag. Roy ville lokket til seg langt flere spillere på et stramt budsjett enn Ronny noensinne vil klare. Deila kommer til å hente spillere fra laveste hylle, for det er alt han vet om, sier han.

- Intern uro McAvennie var ikke imponert over måten Deila håndterte tapet i Polen på, og han tror flere spillere kan forsvinne dersom de ikke går videre mot Legia.

- Jeg har hørt det er uro internt, og at mange kan forlate klubben. Å vinne ligaen er heller ikke nok for fansen. Det er ikke meningen å være respektløs mot Deila, men ingen vet hvem han er. Jeg pleide å se opp til Billy McNeill (tidligere Celtic-manager), og han var knallhard. Selv om han tok feil, måtte du bare akseptere det han gjorde. Collins har den kvaliteten, men jeg er usikker på Deila, sier han.

Celtic har vært med i mesterligaen de to siste sesongene. For to år siden kom de til åttedelsfinalen, mens de endte sist i gruppe med Barcelona, Milan og Ajax sist sesong.

(NTB)