VAR

Frykter det skjer i Norge

VAR-skandale ryster Premier League. I vår kan de samme problemene treffe norsk fotball.

NORSKE STJERNER: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland spiller begge i Premier League hvor VAR-tabber har kommet i fokus. Foto: AP Photo/Dave Thompson)
NORSKE STJERNER: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland spiller begge i Premier League hvor VAR-tabber har kommet i fokus. Foto: AP Photo/Dave Thompson) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Premier Leagues dommersjef Howard Webb måtte unnskylde to tilfeller av klare dommerfeil etter helgens Premier League-runde.

Martin Ødegaards Arsenal avga poeng som følge av at dommerne i VAR-bussen glemte å sjekke en offside på Brentfords Christian Nørgaard.

I kampen mellom Crystal Palace og Brighton ble en Brighton-scoring annullert, fordi VAR-dommerne tegnet opp streken på feil forsvarer da de skulle sjekke en mulig offside.

10. april sparkes eliteseriesesongen i gang i Norge. For første gang med VAR.

- Vil komme

Dommersjef Terje Hauge sier at Norges Fotballforbund (NFF) følger retningslinjer fra UEFA, og ikke noterer seg hva som skjer i hver enkelt liga. Men han regner med at norske dommere følger med, ser hva som skjer og gjør seg opp erfaringer med VAR i store ligaer.

Det forteller han til Dagbladet få dager etter at VAR skapte store overskrifter i England, hvor det har vært en del av spillet i flere sesonger allerede.

- Frykter du at slike VAR-tabber vil skje også i Norge?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.