Frykter det verste

Tyskland omtaler det som «flaut og pinlig» at Borussia Dortmund er ute av Champions League. Ekspert frykter at Erling Braut Haaland (21) skremmes vekk fra klubben.

STJERNE: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
STJERNE: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Haaland er fortsatt hofteskadd, og så kampen mellom Sporting CP og Borussia Dortmund på TV onsdag kveld. Det endte på verst tenkelig vis.

Dortmund tapte 3-1 og ble slått ut av Champions League. Det betyr Europa League fra neste år. Og nå frykter tyskerne det verste:

- Forsvinner Haaland fra Dortmund?

FORTVILER: Det endte i bråk og frustrasjon da Borussia Dortmund røyk ut av Champions League. Emre Can ble utvist. Sporting CP vant 3-1. Foto: NTB
FORTVILER: Det endte i bråk og frustrasjon da Borussia Dortmund røyk ut av Champions League. Emre Can ble utvist. Sporting CP vant 3-1. Foto: NTB Vis mer

I en kommentar etter kampen skriver sjefreporter Patrick Berger i Sport 1:

- Dette var pinlig av Dortmund. Men det verste av alt: Med denne slutten (i Champions League) skremmer de gule og svarte bort sin viktigste mann. Det siste håpet om å beholde Haaland gjennom sommeren er trolig borte med denne pinlige prestasjonen.

Dortmund kan ikke bli bedre enn nummer tre i gruppa. Ajax og Sporting CP går videre.

Den norske stjernespissen har kontrakt med Dortmund fram til 30. juni 2024. Men ifølge flere rapporter har han en klausul som sier at han kan gå til sommeren.

FRUSTRASJON: - Virkelig dårlig, skriver den tyske storavisa Bild. - Uten Haaland, ingen sjanse.
FRUSTRASJON: - Virkelig dårlig, skriver den tyske storavisa Bild. - Uten Haaland, ingen sjanse. Vis mer

Klausulen innebærer at han angivelig kan kjøpes fri for 750 millioner kroner. Dette er en «beskjeden sum» for en målscorer av Haalands kaliber.

Dortmund har likevel ikke gitt opp å beholde ham. Men hvis de ikke kan friste med Champions League neste år, kan håpet henge i en tynn tråd.

- Ingen Haaland, ingen sjanse, skriver storavisa Bild i papirutgaven.

Laget kan tidligst delta i Champions League i september neste år, hvis de blir blant de fire beste lagene i Tyskland.

UPOPULÆR: En herremann gjorde seg selv meget upopulær på en Rugbykamp mellom Wales og Sør-Afrika. Video: Rødt Kort / Pambou Vis mer

Kommentaren til Berger i Sport 1 var hovedoppslaget til den spanske avisa AS torsdag kveld. Avisa siterer også en uttalelse agent Mino Raiola har kommet med til nettavisa Deportes Cuatro:

- Det er for tidlig å snakke om markedet. Det er for tidlig å vite hvor han skal spille neste år, sier agenten.

- Men han elsker Spania. Spesielt stedet der han bor, påpeker agenten, og sikter til at Haaland har en bopel i Marbella-området.

I STORSLAG: Kong Harald var i storslag og fikk fram folks latter under en gallamiddag. Video: Rødt Kort Vis mer

Haaland har vært tett koblet til Real Madrid og Barcelona. Spanske rapporter går på at spesielt Real Madrid skal være interessert. Estadio Santiago Bernabéu går gjennom en fornyelse. Når stadion er endelig ferdig, ønsker laget å skinne både på og utenfor banen.

I denne kongstanken ligger det at Haaland og Paris Saint-Germain-spiller Kylian Mbappé kan løfte laget til nye høyder.

Sport 1 skriver at Dortmund er et middels lag uten Haaland. Heller ikke i Bild er det trøst å få. Avisa mener at lagets landslagsspillere bør skamme seg.

- Julian Brandt (25), Emre Can (27) og Nico Schulz (28) ble kjøpt for totalt 75 millioner euro (750 millioner kroner). Men ingen av dem leverer på nivået som Dortmund forventer, heter det.

Det forventes at Haaland i utgangspunktet ikke spiller flere kamper i år på grunn av høfteskaden. At Norge ikke kvalifiserte seg til fotball-VM, er også en nedtur.

Lørdag venter Wolfsburg borte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer