- DET MORSOMSTE VI GJØR: Tor Ole Skulleruds Molde hadde full kontroll mot FC Pyunik tirsdag. I tredje kvalikrunde møter de blåhvite Dinamo Zagreb eller Fola Esch. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
- DET MORSOMSTE VI GJØR: Tor Ole Skulleruds Molde hadde full kontroll mot FC Pyunik tirsdag. I tredje kvalikrunde møter de blåhvite Dinamo Zagreb eller Fola Esch. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

Frykter Dinamo Zagreb, men mener Molde har én klar fordel

I Champions League.

(Dagbladet): Molde ble i ettermiddag trukket til et møte med Dinamo Zagreb eller Fola Esch fra Luxembourg i den tredje kvalikrunden til Champions League.

Romsdalingene må riktignok kvitte seg med armenske FC Pyunik før neste dobbeltoppgjør, men etter 5-0 hjemme denne uka, er kommende tirsdags returkamp i Jerevan en ren formalitet.

Dinamo Zagreb er ranket som Europas 88. beste klubblag, og var på papiret den enkleste motstanderen moldenserne kunne få av de seedede lagene.

- Et veldig godt lag Fola Esch, som overraskende nok klarte 1-1 i første kamp mellom lagene, er rangert så langt ned som 349. plass av UEFA, altså nesten 200 hakk bak Molde på 151. plass.

Trekningen ble akkurat slik Molde-boss Tor Ole Skullerud drømte om. Tirsdag sa han nemlig dette til Dagbladet:

- Vi ønsker et lag som er så dårlig som overhodet mulig.

Dinamo Zagreb er alt annet enn et dårlig lag, men var altså svakest ranket av Moldes mulige motstandere.

- Noen av de andre lagene vi kunne fått så kanskje enda hvassere ut. Men vi vet, etter å ha sett Dinamo Zagreb på La Manga i februar, at det er et veldig godt lag, sier Skullerud til Molde FKs tv-kanal etter dagens trekning.

- Tøff oppgave Han minner samtidig om at det sannsynligvis blir Dinamo Zagreb Molde skal møte.

- Nå skal de riktignok videre fra første runde først. De har jo et litt vanskelig utgangspunkt sånn det ser ut nå. Vi må uansett forberede oss på at det blir Zagreb, og det blir en tøff oppgave, sier den avtroppende Molde-sjefen.

Skullerud innrømmer samtidig at han ikke vet noe som helst om Fola Esch fra Luxembourg.

- Nei, de kjenner jeg ikke, men de må være gode siden de kom fra Zagreb med 1-1, sier han.

Og uansett om Molde møter Dinamo Zagreb eller Fola Esch, er det én ting Skullerud er svært fornøyd med: At Molde får bortekamp først.

- Det liker jeg. Der er vi ikke helt enige i teamet, men jeg mener det er en klar fordel. Vi må uansett gjøre jobben i Armenia først, og så blir dette en stor fest. Dette er det morsomste vi gjør, sier han.

Europa League-mulighet Moldes kamper i den tredje kvalikrunden spilles tirsdag 28. eller onsdag 29. juli, med returkamp på Aker stadion uka etter.

GJORDE DET MED STIL: Molde slet lenge mot armenske Pyunik, men så bestemte Mohamed Elyounoussi seg for å gjøre dette. Brassesparket gikk rett i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
GJORDE DET MED STIL: Molde slet lenge mot armenske Pyunik, men så bestemte Mohamed Elyounoussi seg for å gjøre dette. Brassesparket gikk rett i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

Hvis Molde tar seg videre fra tredje kvalikrunde, må de fortsatt gjennom playoffkamper mot en antatt enda sterkere motstander før de kan begynne å glede seg til Champions League-gruppespillet.

Om klubben ryker i Champions League-playoffen, får de spille i Europa League isteden. Om de ryker i tredje kvalikrunde, får de spille playoff til samme turnering.

• Molde møter Bodø/Glimt i Tippeligaen i morgen klokka 18. Kampen sendes på Cmore Fotball.