Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Frykter dødballene

Morten Olsen tok i går ut 27 spillere som skal reduseres til 20 før Norge kommer til København. Motivasjonen, om det trengs, får de av Nils Johan Semb.

KØBENHAVN (Dagbladet): - Jeg husker godt ordene som falt rett etter kampen, sier Morten Olsen til Dagbladet. - Jeg glemmer ikke Nils Johan Sembs «nå vinner vi i Parken». Man bør ha respekt for en motstander, og det har vi alltid. Men nordmennene ble etter kampen i Oslo sitert på at de ikke har respekt for det danske laget, og at de regner med å vinne i København. Det er et deilig motivasjonsscoop for oss, så vi kan gå ut og sette det hele på plass.

Norges luftstyrke

Morten Olsen snakket om Norges dødballer da han presenterte de 27 navnene som skal begynne oppkjøringen mot Norge. Og ikke minst - han advarte mot dem.

- Fra og med i dag har kampen mot Norge prioritet nummer én, sier Danmarks landslagstrener. - Og la det være sagt med en gang: Norge er et godt lag, de har gode spillere og de er ubeseiret i EM-kvalifiseringen. Og dødballene er deres styrke.

- I de situasjonene er de veldig vanskelig å matche.

Fordi:

- Norge har scoret sju mål så langt i kvalifiseringen, fortsetter Morten Olsen. - Fem av scoringene har kommet på dødballer. Eller seks slik jeg ser det - John Carews utlikning mot oss på Ullevaal var som en dødball, den også. Og dette må vi selvfølgelig prøve å matche.

Vinneren går til EM

Danmarks landslagstrener var fri for spillestil-utskjellende bemerkninger i norsk retning i går ettermiddag. Via danske fotballreportere prøvde han isteden å snakke viktigheten og betydningen av kampen inn i folket. Og han sa det som det er og slik de fleste av oss ser det:

Danmark-Norge 7. juni er gruppefinalen.

- Selvfølgelig kommer det kamper etter denne også, men dette er kampen for å kvalifisere seg direkte, sier Morten Olsen. - Og det er viktig for meg å understreke at vi har stor respekt for Norge. Og de har sin stil - akkurat som vi har vår.

- I tillegg er de veldig effektive.

Ikke til Ullevaal

Morten Olsen misunner Nils Johan Semb den sparringkampen han har fått lagt inn mot Finland i morgen. Selv har han sendt sine Englands-proffer på restitusjon rundt i danske klubblag. Og når de norske proffene reiser til Hankø førstkommende mandag, samles danskene til to dagers trening i København. Deretter møtes alle sammen igjen Kristi himmelfartsdag - også Milan-proffene rett fra mesterligafinalen på Old Trafford, hvis de orker/rekker det - for å skille klinten fra hveten.

Neste søndag er det bare 20 igjen.

Men Morten Olsen reiser ikke til Ullevaal i morgen. Han sender noen andre.

- Jeg gjør ofte det, sier han. - Og på den måten får jeg de informasjonene jeg trenger.

SEMB-INSPIRERT: Morten Olsen finner den beste motivasjonen til å slå Norge hos Nils Johan Semb.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media