Frykter doping-anklager

DOBBIACO (Dagbladet): Maj Helen Sorkmo testet over grenseverdiene og ble nektet å starte i helgas langrenn i Italia. Maj Helens høye blodverdier har en naturlig forklaring, men både Bjørn Dæhlie og resten av den norske langrennsmiljøet tror dette kan være nok til at det begynner å svirre doprykter rundt de norske løperne.

- Veldig synd i tilfelle, men det kan vel skje, sier Bjørn Dæhlie.

- Uansett er det beste vi kan gjøre nå å være fullstendig åpne om hva som har foregått.

- Jeg er ganske sikker på at det vil oppstå spekulasjoner etter en slik episode som denne, sier den norske legen, Arne Vilberg.

- Uansett er det veldig, veldig viktig å poengtere at dette ikke er noen dopingsak, sier landslagssjef Inge Andersen.

Utenlandsk presse har aldri vært seine om å få vann på mølla når det gjelder å bringe videre spekulasjoner om norske utøveres påståtte omgang med forbudte midler.

Skjedd før

Tidligere er norske alpinister blitt beskyldt for uetisk omgang med pillene i ei italiensk avis. Svenske medier prøvde for flere år siden å henge et tvilsomt stempel på Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie fordi begge brukte astmaspray. Og Thomas Alsgaard har fortsatt en feide gående med den franske avisa L'Équipe, som uten blygsel beskyldte gutten for å være bloddopet.

- Uansett synes jeg Skiforbundet har håndtert denne saken på en strålende måte, sier Bjørn Dæhlie.

I gult - igjen

Strålende har også Bjørn Dæhlies egen helg vært. To strake seirer og rett inn i den gule ledertrøya.

Men han regner ikke med å beholde den - i alle fall ikke så lenge.

- Jeg står over sprintrennene i romjula. Og det er fortsatt tvilsomt om jeg går verdenscuprennene i Estland og Tsjekkia i januar.

- Men ikke helt utelukket?

- Vel, egentlig hadde jeg tenkt å ta med familien til Italia i januar, ligge der og trene. Men kanskje drar vi til Trysil i stedet.

- Og da blir det jo ikke så problematisk å stikke av et par dager for å gå ett renn.

  • Bjørn Dæhlie hadde 15 sekunders forsprang på konkurrentene på gårsdagens jaktstart over femten klassiske kilometer. Han var aldri truet og vant som han ville.