Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter EM-farse i Norges gruppe. Profiler vil ha regelendringer

Scenario: Bedre med uavgjort enn seier.

(Dagbladet): Norge møter Hviterussland til avgjørende EM-kamp i gruppespillet i kveld. Seier sikrer plass i hovedspillet - mens tap i verste fall sende Norge ut av EM.

Alle lagene i gruppa, som også inkluderer Kroatia og Island, står med to poeng før den avsluttende runden og alt ligger til rette for et EM-drama.

- Jeg håper Norge vinner, men jeg har vært med på så mange mesterskap og tar ikke dette forgitt, sier TV 2-kommentator Bent Svele til Dagbladet.

TV 2-kollega og tidligere landslagsspiller Randi Gustad følger opp:

- Det er et ungt og urutinert norsk lag, men de viste seg fram i seieren mot Kroatia. Nå handler det om å nullstille seg. Jeg tror Norge tar dette, sier Gustad til Dagbladet.

Men det hele kan ende med en real EM-farse dersom Norge og Hviterussland spiller uavgjort.

Uavgjort-spekulasjon Det er NTB som viderebringer det spesielle scenarioet.

I gruppespillkampen mellom Island og Kroatia kan uavgjort være bedre enn seier for islendingene.

Dersom Norge - Hviterussland ender med poengdeling, vil en Island-U i kampen etter bety tre poeng med til hovedrunden i stedet for to ved seier. Bakgrunnen er at man tar med seg poeng og målforskjell fra oppgjør mot de tre lagene som går videre. For Island vil det være gunstig å sende Hviterussland ned på sisteplass da islendingene overraskende tapte 38-39 for dem, melder NTB.

For hviterusserne - forutsatt uavgjort mot Norge - vil forskjellen være kolossal: Spiller Island uavgjort, er Hviterussland slått ut. Vinner Island, går Hviterussland videre med hele tre poeng.

Stusser Flere av de norske spillerne reagerer på håndballreglene:

- Håndballen har mye å lære av andre idretter. Jeg er for å gjøre som fotballen: Rent cupspill etter de innledende kampene. Det er mer forståelig for alle. I mesterligaen i år er det nesten slik at vi spillere ikke skjønner hvem som går videre og hvordan, sier Erlend Mamelund til NTB.

Christian O'Sullivan er heller ikke imponert.

- Reglene er som de er, og alle lag vil benytte seg av dette dersom det gir en fordel. Men det ville ikke jeg gjort med glede eller lett hjerte. Man skal jo spille for å vinne, sier O'Sullivan.

SKJEBNEKAMP: Norge og Erlend Mamelund møter Hviterussland til EM-kamp i kveld. Tap kan sende Norge ut av EM. Seier kan sikre gruppeseier.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKJEBNEKAMP: Norge og Erlend Mamelund møter Hviterussland til EM-kamp i kveld. Tap kan sende Norge ut av EM. Seier kan sikre gruppeseier. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

TV 2-ekspert Bent Svele er også kritisk.

- Håpløst at Det europeiske håndballforbundet (EHF) ikke har gjort noe med dette, sier Svele til NTB.

EHF vil ikke overfor NTB svare på kritikken utover at «det er gjort endringer for avvikling av siste runde i hovedrunden og at det er lagt inn en ekstra hviledag i EM».

Norges EM-kamp starter klokka 18.15 i kveld.


 


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media