Frykter fansen koker over

Hvis Brann taper mot Sandefjord og rykker ned, kan det bli hett i Bergens gater i morgen kveld.

BERGEN (Dagbladet): Lederen i Brann Supporter Team, Silje Nordtveit (20), advarer nå Sandefjord-fans og -sympatisører mot de sterke følelsene som vil utspille seg i Bergen etter et eventuelt Brann-nedrykk:

- Jeg håper jo selvfølgelig at det ikke blir det, men jeg innser at det kan bli bråk. Det kan rett og slett bli et helvete hvis Brann skulle rykke ned, sier Nordtveit til Dagbladet.

Mareritt-sesong

Hun og resten av tusenvis av ihuga Brann-supportere har lidd seg gjennom en marerittsesong. Allerede før lørdagens første kvalifiseringskamp lørdag var tilhengernes tålmodighet til spillere og trenerapparat på bristepunktet. Lagets begredelige prestasjon i Sandefjord gjorde ikke frustrasjonen mindre blant fotballfrelste bergensere som hadde forventet slakt av Tom Nordlies menn.

Stemningen foran morgendagens skjebnekamp er til å ta og føle på i Bergen. Og i morgen ventes det mellom 15000 og 20000 publikummere til leve-eller-dø-kampen på Brann Stadion.

- Det har vært en veldig frustrende sesong og det er en veldig nervøs stemning blant supporterne nå. Jeg gruer meg til kampen, forteller Nordtveit, som er leder for i overkant av 1900 organiserte Brann-supportere.

Både sportslig og økonomisk er klubben prisgitt resultatet på banen. Supportersjefen våger nesten ikke tenke tanken at muligheten for Brann-nedrykk faktisk er til stede.

- Jeg prøver å tenke positivt. Det er liksom for ufattelig om vi skulle rykke ned, sier hun ettertenksomt.

- Tenk... Alta og Raufoss. Nei, det går liksom ikke an, legger hun til mens hun krymper seg.

Kan koke over

Det er uklart hvor mange som tar turen fra Sanderfjord til Bergen i morgen kveld. Nordtveit understreker at de er hjertelig velkommen til Brann Stadion, men ber dem likevel om å tilpasse seg situasjonen og være oppmerksomme på de voldsomme følelsene som er i sving i Bergen.

- Skulle Brann rykke ned, så er en flirende og triumferende Sandefjord-supporter det siste vi trenger, sier hun advarende.

Selv om hun håper at eventuelle skuffede bergensere skal holde seg i skinnet, er hun smertelig klar over at det fort kan komme til å koke over for enkeltpersoner som igjen kan trigge flere knuste Brann-hjerter til å begå voldsomheter.

- Det kan fort skje noe. Det er enormt mye følelser i sving. Hadde jeg vært Sandefjord-supporter, ville jeg ha holdt meg unna byen om Brann skulle rykke ned, sier hun.

Politiet møter Brann

Politiet i Bergen er klar over hva som står på spill på Brann Stadion i morgen kveld. I dag skal representanter fra politiet møte Brann-ledelsen for å diskutere sikkerheten før, under og etter den spesielle kampen.

- Vi vil diskutere saken med Brann og vi kommer også til å ta kontakt med Sandefjord for å høre hvor mange som kommer oppover. Så kommer vi til å dimensjonere bemanningen etter det, sier leder for ordensavdelingen ved Hordaland politikammer, Arne Rønnestad.

Sikkerhetsansvarlig ved Brann Stadion, Knut Iversen, sier han ikke frykter at ting skal komme ut av kontroll om Sandefjord skulle ta Branns plass i eliteserien.

- Vi har hatt det i bakhodet at det er en spesiell kamp, det er mye følelser i sving. Men vi har tatt høyde for det meste. Vi er godt forberedt, sier Iversen.

Opplagt Teitur

Det var en tilynelatende avslappet og opplagt trener Teitur Thordarson som ledet spillerne sine i trening i Vestlandshallen i går ettermiddag. Han oppfordrer alle bergensere til å støtte laget i den avgjørende kampen.

- Vi trenger all den støtten vi kan få, sier han.

Også han er klar over fansens følelsesmessige engasjement rundt kampen.

- Men hvorvidt følelsene skulle ta overhånd ved et eventuelt nedrykk, har jeg ingen formening om, sier islendingen til Dagbladet.

BERGEN I BRANN: Nervene er i helspenn hos Brann-fansen før den avgjørende nedrykkskampen mot Sandefjord i morgen. Her kaster de røykbomber ut på Nadderud Stadion i Bærum under et tippeligaoppgjør mot Stabæk for to år siden.