Frykter fengsel

TØNSBERG (Dagbladet): - At proffboksere ikke har lov til å sparre i Norge er bare juridisk pjatt, sier Steffen Tangstad og legitimerer Lukkøyes VM-forberedelser i Tønsberg. Fullt så enkelt er det ikke for familien Klemetsen. Som i går snakket i takt under fanen lovlydige borgere. Med egg i buksene etter en politianmeldelse fra en overivrig paragrafrytter i Stokke.

Steffen Tangstad og Team Klemetsen inviterte media inn i verkstedhallen på Kaldnes Verft i går ettermiddag. Det burde de ikke ha gjort. For sjøl om utgangspunktet var enkelt - det handlet jo bare om å billedgjøre hva Lukkøye driver med før VM-kampen mot Reggie Johnson 29. mai, og samtidig idiotforklare loven som sier at proffboksere ikke har lov til å utøve sitt yrke i Norge - så havnet de i hvert sitt hjørne.

Med andre ord så gikk det galt.

- Jeg har aldri sett reddere proffboksere i hele mitt liv, sier Steffen Tangstad etter en verbal flom hvis innhold forteller forsamlingen at det er like farlig å bryte sparringloven som røykeloven. - Normalt stiller jo disse folka opp mot hvem som helst. Men når noen skriver i avisa at de gjør noe galt så løper de og gjemmer seg.

- Jeg orker snart ikke mer.

Umulig å målbinde

- Vi er ikke redde - bare litt løse i magen, svarer John Klemetsen. Midt i koket framstår han som vanlig som en med hovedfag til laud i eventyremnet om det å ikke kunne målbindes. For John Klemetsen er en porsjon far, to porsjoner seg sjøl og en hel bordsetting med saus og poteter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når plettfri vandel ligger på tallerkenen.

- Vi sparrer ikke - vi er lovlydige borgere, sier John Klemetsen. Han er vettskremt av mannen som har fortalt politiet at sønnen hans visstnok slår betalte ofre der ute i verkstedhallen. Og derfor spiller det ingen rolle at stedfortredende politimester Are Bohne i politibyen Tønsberg allerede har gitt uttrykk for at han blåser anmeldelsen fra den overivrige Stokke-boeren en lang marsj.

Fordi politiet har viktigere ting å ta seg til.

- Han er redd for å komme i fengsel, sier Steffen Tangstad. - John er redd for å bli puttet inn. Og dette sliter jeg med hver dag mens Ole prøver å komme i form til sitt livs viktigste boksekamp.
- Det er jo helt vilt.

Settingen rundt Lukkøyes treningsleir er ikke beskjeden den heller. I en båt ved brygga bor nemlig Big John og to sparringpartnere fra Irland. Den ene er proff, den andre amatør og lov-frykten gjør at senior kaller dem dansepartnere mens han spiller gitar på akterdekket.

- Tango, sier faderen.

Ola er endelig kommet til Tønsberg.

Båt med tollfritt

- Jeg har captain's cabin, fortsetter John Klemetsen. - Senga er litt for kort, men det er OK. Og så har vi tollfritt om bord som vi tar fram hver gang vi legger fra kai.

- Og som jeg gir bort i kjent stil.

John Klemetsen hadde fått beskjed om å holde munn angående temaene boksing, VM-forberedelser og større og mindre lovbrudd i går ettermiddag. Som du allerede har lest så klarte han sjølsagt ikke det. Og grunnen til at han sprakk for åpne mikrofoner og TV-kameraer - og endte i munnhuggeri med Steffen Tangstad skyldtes ordet advokat.

Som han har et meget betent forhold til.

- Det er jo ulovlig det vi holder på med, sier Big John. Han snakker nå om det som skjer i treningslokalet når dørene er stengt.

- Så det er derfor du blir redd når du hører ordet advokat?

- Klart det - jeg har jo aldri vunnet en rettssak.

SPLITTELSE I LEIREN: Promotor Steffen Tangstad er oppgitt, Lukkøye forklarer at han ikke sparrer og Big John er dypt bekymret. - Vi er ikke redde - bare litt løse i magen, sier John Klemetsen