Frykter fengsel

TØNSBERG (Dagbladet): - At proffboksere ikke har lov til å sparre i Norge er bare juridisk pjatt, sier Steffen Tangstad og legitimerer Lukkøyes VM-forberedelser i Tønsberg. Fullt så enkelt er det ikke for familien Klemetsen. Som i går snakket i takt under fanen lovlydige borgere. Med egg i buksene etter en politianmeldelse fra en overivrig paragrafrytter i Stokke.

Steffen Tangstad og Team Klemetsen inviterte media inn i verkstedhallen på Kaldnes Verft i går ettermiddag. Det burde de ikke ha gjort. For sjøl om utgangspunktet var enkelt - det handlet jo bare om å billedgjøre hva Lukkøye driver med før VM-kampen mot Reggie Johnson 29. mai, og samtidig idiotforklare loven som sier at proffboksere ikke har lov til å utøve sitt yrke i Norge - så havnet de i hvert sitt hjørne.

Med andre ord så gikk det galt.

- Jeg har aldri sett reddere proffboksere i hele mitt liv, sier Steffen Tangstad etter en verbal flom hvis innhold forteller forsamlingen at det er like farlig å bryte sparringloven som røykeloven. - Normalt stiller jo disse folka opp mot hvem som helst. Men når noen skriver i avisa at de gjør noe galt så løper de og gjemmer seg.

- Jeg orker snart ikke mer.

Umulig å målbinde

- Vi er ikke redde - bare litt løse i magen, svarer John Klemetsen. Midt i koket framstår han som vanlig som en med hovedfag til laud i eventyremnet om det å ikke kunne målbindes. For John Klemetsen er en porsjon far, to porsjoner seg sjøl og en hel bordsetting med saus og poteter.

Når plettfri vandel ligger på tallerkenen.

- Vi sparrer ikke - vi er lovlydige borgere, sier John Klemetsen. Han er vettskremt av mannen som har fortalt politiet at sønnen hans visstnok slår betalte ofre der ute i verkstedhallen. Og derfor spiller det ingen rolle at stedfortredende politimester Are Bohne i politibyen Tønsberg allerede har gitt uttrykk for at han blåser anmeldelsen fra den overivrige Stokke-boeren en lang marsj.

Fordi politiet har viktigere ting å ta seg til.

- Han er redd for å komme i fengsel, sier Steffen Tangstad. - John er redd for å bli puttet inn. Og dette sliter jeg med hver dag mens Ole prøver å komme i form til sitt livs viktigste boksekamp.
- Det er jo helt vilt.

Settingen rundt Lukkøyes treningsleir er ikke beskjeden den heller. I en båt ved brygga bor nemlig Big John og to sparringpartnere fra Irland. Den ene er proff, den andre amatør og lov-frykten gjør at senior kaller dem dansepartnere mens han spiller gitar på akterdekket.

- Tango, sier faderen.

Ola er endelig kommet til Tønsberg.

Båt med tollfritt

- Jeg har captain's cabin, fortsetter John Klemetsen. - Senga er litt for kort, men det er OK. Og så har vi tollfritt om bord som vi tar fram hver gang vi legger fra kai.

- Og som jeg gir bort i kjent stil.

John Klemetsen hadde fått beskjed om å holde munn angående temaene boksing, VM-forberedelser og større og mindre lovbrudd i går ettermiddag. Som du allerede har lest så klarte han sjølsagt ikke det. Og grunnen til at han sprakk for åpne mikrofoner og TV-kameraer - og endte i munnhuggeri med Steffen Tangstad skyldtes ordet advokat.

Som han har et meget betent forhold til.

- Det er jo ulovlig det vi holder på med, sier Big John. Han snakker nå om det som skjer i treningslokalet når dørene er stengt.

- Så det er derfor du blir redd når du hører ordet advokat?

- Klart det - jeg har jo aldri vunnet en rettssak.

SPLITTELSE I LEIREN: Promotor Steffen Tangstad er oppgitt, Lukkøye forklarer at han ikke sparrer og Big John er dypt bekymret. - Vi er ikke redde - bare litt løse i magen, sier John Klemetsen