Frykter flere fluor-utsettelser

De norske skiskytterne jubler etter fredagens utsettelse av fluorforbudet, men utsettelsen setter sinnet i kok hos forbud-forkjemperne.

UTSATT: Fluor-forbudet som skulle innføres denne vinteren har blitt utsatt med ett år. Det har fått en blandet mottakelse. Foto: Berit Roald / NTB
UTSATT: Fluor-forbudet som skulle innføres denne vinteren har blitt utsatt med ett år. Det har fått en blandet mottakelse. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er skuffende at FIS setter miljøet og folks helse i andre og tredje rekke, sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken, til Dagbladet om nyheten som kom i går kveld.

Fredag ettermiddag ble det klart at FIS har valgt å utsette fluorforbudet med ett år. Fluorforbudet skulle egentlig tre i kraft denne sesongen etter at det i fjor vinter ble klart at fluor skulle forbys fra alle skiøvelser.

Utsettelsen får Haltbrekken til å reagere sterkt. Han mener problemet har blitt diskutert lenge uten at det har blitt gjort noe med, og sier at han frykter flere utsettelser i framtida.

- Vi har jo allerede diskutert dette i lang tid uten at det har skjedd noe. Jeg frykter at det kan gå mange år før det blir en endring. Helsebelastningen kan bli stor for smørerne, sier Haltbrekken som har vært en av de sterkeste stemmene i kampen for et forbud.

Haltbrekken og SV fremmet forslag i Stortinget om forbud mot bruk av fluorsmøring på alle idrettsarrangement i Norge i sin tid.

- Kan ikke la jukserne styre

Stortingsrepresentanten mener det ikke gjør noe at vi ikke har et ferdig utviklet testapparat. Han tror at de fleste skiløperne ville forholdt seg til et eventuelt fluorforbud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.