Frykter flyplass-opptøyer

Tusenvis av engelske og tyrkiske fotballfans kommer til flyplassen i København i dag. Bussjåfører frykter kaos og panikk på bussholdeplassen.

Omkring 25.000 fotballtilhengere fra engelske Arsenal og tyrkiske Galatasaray kommer til København for å se UEFA Cup-finalen i Parken i dag.

Københavns lufthavn Kastrup får kritikk for å ha tillatt engelskmenn og tyrkere å komme samtidig til flyplassen. De to tilhengerskarene skal ta buss fra samme holdeplass utenfor ankomsthallen, men bussjåførene mener de burde vært dirigert til hvert sitt område.

- Det skal ikke mye fantasi til for å forestille seg hva som kan skje når tilhengerne skal gå omkring sammen og lete etter bussen, eller stå og vente i samme gruppe, sier direktør Preben Paaske i busselskapet Auto-Paaske til Politiken.

Både flyplassledelsen og politiet avviser at felles bussholdeplass for fotballtilhengerne er noe problem.

- De engelske og tyrkiske fotballtilhengerne kommer til å bli massivt overvåket, sier informasjonssjef Merete Rønde ved Københavns Lufthavn.

Frykten for engelske hevnaksjoner har hengt i lufta siden to engelske Leeds-tilhengere ble drept av knivstikk før semifinaleoppgjøret mellom Leeds og Galatasaray i Istanbul 6. april. Politiet i København sier likevel at det så godt som aldri er problemer før kampene i Danmark. Ifølge politileder Mogens Lauridsen er det uunngåelig at fangruppene møter hverandre før kampen. Mange vil blant annet ta toget fra Kastrup til jernbanens hovedstasjon.