Frykter for helsa

Etter to kampers hvile var Tonje Larsen (27) på banen igjen for Norge, men selv ikke hun selv våger å planlegge langt fram. Hun er forberedt på at karrieren kan ta slutt når som helst.

FARUM (Dagbladet): På grunn av sine vonde knær tar derfor Larviks og Norges viktige bakspiller sine forholdsregler ved aldri å skrive mer enn ett år lange kontrakter med klubblaget.

Den siste tegnet hun like før EM startet.

- Med min helse vet jeg aldri hvor lenge kroppen holder ut. Jeg har ikke lyst til å bli avhengig av krykker eller havne i rullestol, og derfor er det greit å bare skrive ettårskontrakter, sier Tonje Larsen til Dagbladet.

I går fikk hun 42 minutter på banen, og scoret ett mål på to skudd. Bommen en knallhard kanon i tverrliggeren. Men aller viktigst: Igjen viser hun at hun er en klippe i forsvar og tempodriver i angrep. Det er så synlig hvor viktig hun er.

Tent

- Jeg var skikkelig tent før kampen og syntes det var gøy å spille igjen. Men jeg må nok roe meg litt mer ned i fortsettelsen. Nå ble det litt sånn at jeg ville gjøre alt med en gang når jeg først var utpå der, sier Tonje Larsen til Dagbladet.

Etter EM evaluerer hun om landslaget fortsatt er liv laga for henne.

- Hvis det blir slik at jeg må slite meg på trening hver dag, så må jeg kutte ut landslaget. Da blir totalbelastningen for stor. Uansett har jeg lyst til å satse litt til i Larvik. Men bare ett år av gangen, sier Tonje.

Gjekstad fornøyd

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad har heller ingen motforestillinger mot at Tonje blir mye brukt i de to gjenstående EM-kampene.

- Tonje har fått brukbart med hvile, og det er jeg glad for. Og hun trengte kampen mot Ungarn for å komme skikkelig inn i det igjen før lørdagens semifinale, sier Gjekstad til Dagbladet.

Landslagssjef Marit Breivik kan derfor med god samvittighet bruke Larsen i lørdagens viktige semifinale mot Frankrike. I går var hun derimot mest opptatt av å skjelle ut dommerne - som lot ungarerne trå til altfor tøft i duellene uten å slå ned på det.

- Det er sjelden jeg kjenner på kroppen at jeg er irritert på dommerne. Vanligvis er jeg flink til å distansere meg fra slikt, men nå klarte jeg det ikke. De hang ikke med i andre omgang. De ramla av lasset og sovnet, og derfor klarte de heller ikke å henge med i situasjonene, sier Marit Breivik.

BEKYMRET: Jeg har ikke lyst til å bli avhengig av krykker eller havne i rullestol, og derfor er det greit å bare skrive ettårskontrakter, sier Tonje Larsen.