Frykter for karrieren til Mikel

Keepertreneren på det nigerianske landslaget, Ike Shorunmu, frykter at John Obi Mikel kan få karrieren sin ødelagt av agent John Shittu.

Mikel har ennå ikke returnert til Norge til tross for at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) 12. august sa at spilleren umiddelbart måtte oppta sine forpliktelser hos Lyn.

I går kveld hadde verken Mikel eller Lyns tre andre nigerianere (Chinedu Obasi Ogbuke, Ezekiel Bala og Emmanuel Sarki) kommet til Norge.

Keepertrener Ike Shorunmu vet at det ulovlige fraværet ikke akkurat styrker spillernes sak og omdømme, og nå frykter han at John Shittu - den nigerianske agenten som representerer alle fire spillerne - er i ferd med å ødelegge guttenes framtid og karriere.

Til den nigerianske avisa Daily Star sier den tidligere landslagskeeperen at Mikels største fiende akkurat nå er hans egen agent.

Egne lommebøker

-  Mikel er en ung gutt som må være ekstremt forsiktig med hva han gjør, for nå risikerer han å få karrieren ødelagt av agenter. Disse agentene bryr seg bare om sine egne lommebøker og hva de selv får ut av avtalene til sjuende og sist, sier Ike Shorunmu.

Videre viser han til at Mikel ikke ville vært oppi en krise som kan ødelegge karrieren om han hadde respektert kontrakten han har signert med Manchester United.

- Med tanke på alle spillerne Chelsea har kjøpt vil det bli vanskelig for Mikel å få vist seg fram der. Likevel vil han ut av avtalen med United og gå til Chelsea. Sannheten er at spillerne selv sjelden er til stede under forhandlingene, og man skal ikke se bort fra at agenten har fått vite hva den andre klubben er villig til å betale, og derfor prøver å komme seg ut av den første avtalen, sier Shorunmu.

Selvopplevd

Keepertreneren legger til at han er bekymret nettopp fordi han selv har fått erfare trøbbel med agenter.

Han endte karrieren i Samsungspor i Tyrkia, men mistet muligheten til å gå til engelske Tottenham på grunn av agentkaos.

- Tottenham mistet interessen for meg fordi de ble lei alle agentene som hevdet at de representerte meg. Og ettersom jeg ikke var spiss, lot de bare saken ligge. Mikel bør lære av det. Framfor å bruke tida på overgangskaos burde han vært tålmodig nok til heller å konsentrere seg om å skape seg en god karriere.

Til Portugal?

Mikel og Ogbuke er tatt ut i den nigerianske 26-mannstroppen som i helga skal møtes på Algarvekysten i Portugal for en treningsleir i forkant av en viktig VM-kvalifiseringskamp borte mot Algerie 4. september.

Lyn-direktør Morgan Andersen har ikke mottatt forespørsel fra det nigerianske fotballforbundet om å frigi de to spillerne, men utelukker ikke at spillerne nå er på vei til Portugal framfor å returnere til Oslo.

I så fall vil ikke John Obi Mikel bli å finne på banen mot Rosenborg på Lerkendal søndag, som var kampen Lyn håpet at det nigerianske talentet skulle gjøre Lyn-comeback i.

-  Vi kan ikke gjøre annet enn å orientere FIFA om dette, så får de ta en avgjørelse på hva som skjer videre, sier Morgan Andersen til Dagbladet.

Dagbladet fikk tak i John Shittu på telefon i går, men rakk bare ett spørsmål før agenten la på røret.

-  Kommer Mikel til å reise til treningsleiren i Portugal med landslaget?

- Det vet jeg ikke, svarte Shittu kryptisk.

b> LANGT FRA OSLO: Lyns juvel John Obi Mikel befinner seg langt fra Ullevaal og Oslo, men er stadig sammen med sin agent John Shittu (t.v), til tross for at FIFA har beordret Mikel og de tre andre nigerianske spillerne tilbake til Lyn. Her er Mikel fotografert i Frankrike tidligere i år.