Frykter for løpernes sikkerhet under VM i Falun

Landslagstrener Trond Nystad irritert på arrangørene.

FRYKTER FOR SIKKERHETEN: Landslagstrener Trond Nystad. Foto: Bjørn Langsem
FRYKTER FOR SIKKERHETEN: Landslagstrener Trond Nystad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Expressen/Dagbladet): Det norske landslaget frykter for sikkerheten til sine stjerner under VM i Falun i februar.

De vil at arrangørene skal garantere for at Therese Johaug, Marit Bjørgen, Petter Northiug og de andre skal kunne bevege seg fritt - og trygt - mellom hotellet og skistadion på en gangvei. Slik det er lagt opp nå, må løperne dele denne gangveien med publikum.

- Det skjer mange utrivelige saker i verden i dag. Og det ville være tungt om VM ble rammet av en episoden vi ikke vil oppleve, sier herretrener Trond Nystad.

Bor rett ved Under VM vil både det norske, svenske og sveitsiske laget bo på Hotel Scandic, et drøyt steikast fra Lugnet. Dette er et hotell de norske utøverne liker, og kjenner godt. De bor alltid der under de årlige verdenscupene i Falun.

I og med at avstanden er så kort til løypene, gjør at løperne liker å jogge bort. Det ønsker de også å gjøre under VM. Da er det ventet 35000 tilskuere daglig. Publikum skal ogsaå ha tilgang til denne gangveien, noe Nystad misliker sterkt.

- Dette er noe arrangørene må ta på alvor. De aktive må få konsentrere seg om å gå på ski, ikke fly unna publikum, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer