Frykter for stjernens liv

Tidenes mestvinnende olympier, Michael Phelps (35), har vært åpen om at han lider av depresjon. Nå forteller kona, Nicole, om at hun frykter å miste ektemannen på grunn av problemene.

ÅPEN: Michael Phelps har i lengre tid vært åpen om depresjonen og selvmordstankene han har slitt med. Her med kona Nicole etter OL-gullet på 200 meter butterfly i OL i Rio. Foto: AP Photo/Matt Slocum
ÅPEN: Michael Phelps har i lengre tid vært åpen om depresjonen og selvmordstankene han har slitt med. Her med kona Nicole etter OL-gullet på 200 meter butterfly i OL i Rio. Foto: AP Photo/Matt Slocum Vis mer
Publisert

I svømmebassenget var han uovervinnelig og vant rekordmange 23 OL-gull og 27 VM-gull i løpet av karrieren. Men utenfor bassenget har ikke livet alltid vært enkelt for Michael Phelps.

Verdensstjernen har lenge slitt med depresjon og bølgedalene har vært dype og mørke.

På et punkt orket han nesten ikke mer.

- Det var en periode i livet der jeg ikke ønsket å leve mer, har han fortalt til CNN.

De siste åra har Phelps vært åpen som sine problemer med depresjon, og har jobbet for å øke forståelsen om hva depresjon og andre mentale lidelser er gjennom sin egen historie.

- Trenger å være alene

Selv om den tidligere svømmeren har det bedre nå, sliter han fortsatt med depresjon. I et intervju med USA Today forrige måned var han åpen om at coronapandemien har påvirket ham.

- Jeg har hatt noen skumle opp- og nedturer. Noen ganger ønsker jeg bare å krølle meg sammen i en ball i et hjørne. Jeg trenger å være alene, eller jeg føler at jeg bør være alene, fortalte Phelps i desember.

Sommeren 2020 var 35-åringen aktuell med dokumentaren «The Weight of Gold» på HBO. Dokumentaren tok opp mentale problemer i toppidretten og flere stjerner som Lolo Jones, Bode Miller og Phelps selv deltok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer