Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter for VM-formen

Heller ikke i går ble Bjørn Dæhlie kvitt viruset som har redusert ham til mosjonist den siste uka. Med bare åtte dager igjen til VM-tremila i Ramsau frykter skikongen han ikke rekker å ta igjen den tapte treninga i tide.

Det kan fort ende med at han står over åpningsdistansen.

- Bjørn er bekymret fordi han ikke får kjørt den hardtreninga han burde hatt med seg til VM, sier Dæhlie-rådgiver Rolf Nereng til Dagbladet.

Sjukdomsbildet likner faretruende på Dæhlies problemer før VM i Thunder Bay i 1995.
- Det som skjedde med Bjørn før Thunder Bay er omtrent som nå, sier Nereng.

For fire år siden pådro Bjørn seg halsvirus under høydetrening i Davos to uker før VM-tremila. Bjørn var fortsatt sjuk seks dager før åpningsrennet, og bestemte seg for å stå over. Dagen før tremila ombestemte han seg og sleit seg inn til sølv ett minutt bak Vladimir Smirnov. Resten av mesterskapet ble tøft. Totalt reiste Bjørn hjem med tre sølv og stafettgull - skikongens eneste mesterskap uten individuelt gull på 90-tallet.

Etter Thunder Bay konstaterte landslagssjef Erik Røste at Bjørns halsproblemer før VM reduserte ham mer enn de fleste hadde trodd.

Dropper tremila?

I år - akkurat som i 1995 - fikk Bjørn halsviruset under høydeopphold. Det slo ut i Seisser Alm torsdag 4. februar og Bjørn reiste hjem. Tremila i Ramsau går fredag 19. februar. Med de dårlige erfaringene fra 1995 må Bjørn nå vurdere om han bør droppe tremila i år. Ifølge Nereng tas slike vurderinger fra dag til dag.

- Bjørn sier at hvis han blir bra igjen før VM, og det tror han, er siktemålet fortsatt å gå alle distansene.
Men for hver dag som går uten at Bjørn får skufle på med tøffere trening, blir det vanskeligere å holde på målsettingen.

- Legen sier sjukdommen slår ut i slapphet og sår hals. Typisk langrennssjukdom, sier Nereng.

Helserapport

I går ble det en derfor ny dag med skogtur på sparebluss for Bjørn.

- Det var for så vidt ingen forskjell fra tirsdag, sier Nereng.

Til nå har både Dæhlie og Nereng avdramatisert treningspausen viruset medfører.

- Bjørn blir garantert frisk til VM, sa Nereng til Dagbladet tirsdag.

Nå er det mer nervøse toner fra Nereng, og i dag holder Dæhlie pressekonferanse om helsa si på Gardermoen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media