SKADD: Christian O'Sullivan (i midten) har vært ute med skade i over en måned. Han føler seg usikker på VM-åpningen om ei drøy uke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKADD: Christian O'Sullivan (i midten) har vært ute med skade i over en måned. Han føler seg usikker på VM-åpningen om ei drøy uke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Christian O'Sullivan:

Frykter for VM-starten

- Jeg er forberedt på at rollen min i VM ikke blir så stor som jeg håpet, sier Christian O'Sullivan.

Det er store forventninger til håndballgutta før VM i Danmark/Tyskland i neste uke. Første kamp er mot Tunisia 11. januar.

Men det er et stort spørsmålstegn rundt Christian O'Sullivan (27), som har vært en nøkkelspiller for landslaget i de siste mesterskapene.

Han ble operert i venstre kne i desember - der det ble gjort et inngrep i menisken - og er allerede tilbake i lett trening på håndballbanen.

Han er derimot usikker på VM-starten.

- Jeg er forberedt på at rollen min i VM ikke blir så stor som jeg håpet. Vi har mange gode spillere, og jeg må være hundre prosent for å forsvare en plass på laget, sier O'Sullivan til Dagbladet.

Norge spiller oppkjøringskamper mot Island (31-25-seier), Nederland (lørdag) og Brasil (søndag). De blir uten O'Sullivan i troppen, forteller han selv.

- Vi tror og håper at jeg rekker VM. Nå handler det om å gi kneet best mulig forutsetninger. Da er det bedre for meg å trene to ganger om dagen, enn å være med i en kamptropp, sier bakspilleren fra Oslo.

Spilte med skade

27-åringen har fortid i Bækkelaget, men er nå en profil i tyske Magdeburg. Kneskaden oppsto i seriekamp mot Bietigheim i slutten av november. O'Sullivan skulle takle en motspiller i forsvar da det oppsto en kne-mot-kne-situasjon.

Etter kampen mot Bietigheim, spilte han to nye kamper, før han innså alvoret.

- Beinet var helt stivt etter kampen da jeg fikk smellen, men det ble plutselig bedre. Derfor spilte jeg nesten to hele kamper før vi skjønte jeg måtte opereres, sier han.

O'Sullivan ble operert i Oslo og har siden drevet opptrening.

- Det går veldig fort. Du starter med å tråkke på sykkel, så mer og mer belastning etter hvert. Jeg tror jeg kan gjøre det meste uten smerter. Jeg føler meg hundre prosent klar, men merker at jeg mangler håndballtrening, sier O'Sullivan som hadde sin første økt med landslaget 1. januar.

Flere operasjoner

Norge starter VM 11. januar mot Tunisia. Saudi-Arabia, Østerrike, Chile og Danmark er også med i gruppa.

- Det viktigste for meg er å stole på kneet igjen. Jeg har sett på video, lært av bevegelser og håper det kan hjelpe meg i framtida. En av fordelene i VM er at det er flere antatte enklere motstandere enn i EM. Det er det som er bra med landslaget, at vi har fått opp mange nye talenter. Det skal være vanskelig å få plass på laget, sier O'Sullivan.

Dette er ikke første gang at håndballspilleren har problemer med knærne. O'Sullivan

- Jeg har operert menisken tidligere -. og det er ikke så mye igjen av den … Jeg kommer nok til å ha dårligere knær når jeg blir eldre, men vi håper å unngå det så lenge jeg er aktiv, sier 27-åringen.

O'Sullivan spilte i svenske IFK Kristianstad fra 2014 til 2016. Siden har han vært en nøkkelspiller i tyske Magdeburg.